• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2023

12:49

DETONACIJA, OVO JOŠ NIJE VIĐENO! Milioni na stolu, Murinjo postaje najplaćeniji trener u istoriji!

Tanjug/AP

Fudbal

DETONACIJA, OVO JOŠ NIJE VIĐENO! Milioni na stolu, Murinjo postaje najplaćeniji trener u istoriji!

Podeli vest

Fudbalski savez Saudijske Arabije ponudio je treneru Rome Žozeu Murinju dvogodišnji ugovor u vrednosti od 120 miliona evra, prenosi Korijere delo Sport.

Murinjo je preuzeo Romu 2021. godine, a sa ovim klubom prošle sezone je osvojio Ligu konferencija.

Portugalac ima ugovor sa rimskim klubom do 30. juna 2024. godine. Korijere delo Sport tvrdi da FS Saudijske Arabije želi da portugalski trener vodi ovu selekciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će 2026. godine biti održano u Meksiku, Kanadi i SAD.

Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije je trenutno bez selektora, pošto je Francuz Erve Renar nedavno podneo ostavku. Murinjo (60) je pre Rome vodio Totenhem, Mančester junajted, Čelsi, Real, Inter, Porto i Leiriju.

Murinju je trenutno Roma na prvom mestu, ali niko ne može da ostane imun na  najveću ponudu u istoriji za jednog trenera. On bi na klupi nasledio Ervea Renara, koji je postao heroj Saudijske Arabije, a sad žele Murinja. Tokom bogate karijere Murinjo je dva puta osvojio Ligu šampiona, sa Portom i Interom, dva puta je osvojio Kup UEFA, odnosno Ligu Evrope sa Portom i Mančester junajtedom, a trofej sa Romom u Ligi konferencija bio je njegov peti veliki evropski trofej u karijeri. On je tokom trenerske karijere osvojio 26 trofeja.

Foto: reuters

 

- Rečeno mi je da smo samo ja, ser Aleks Ferguson i Đovani Trapatoni osvajali trofeje u tri različite decenije. To čini da se osećam pomalo staro, ali je lepo za moju karijeru - rekao je Murinjo jednom prikom. 

Nedavno je ugledni francuski list "L'Ekip" otkrio  koliko zarađuju najpoznatiji stručnjaci. Murinju ne bi bilI ni do kolena ako preuzme SaudijSku Arabiju. Dijego Simeone iz Atletiko Madrida zarađuje 34 miliona evra, Pep Gvardiola iz Mančester sitija 22, a Jirgen Klop iz Liverpula 17 miliona evra, četvrti je Grejem Poter, koji je dobio otkaz u Čelsiju, ali će dobiti svoj novac, njegova plata je bila 13 miliona na godišnjem nivou, slede Masimilijano Alegri iz Juventusa sa 12.8 miliona evra, pa novi trener minhenskog Bajerna Tomas Tuhel  - 12 miliona. 

Na listi su još Karlo Ančeloti (Real Madrid) 11.000.000, Simone Inzagi (Inter) 10.000.000 evra, Žoze Murinjo kao trener Rome dobija 9.200.000 evra, a Ćabi Alonso 5.000.000 miliona u Bajeru. 

Foto: reuters

 

 

Pored Saudijske Arabije spekuliše se da bi Murinjo mogao da preuzime i Pariz Sen Žermen. "Sveci" razmatraju da dovedu Murinja koji zna kako se osvaja trofej Lige šampiona, što je postala opsesija svima u prestonici Francuske. 

U Saudijskoj Arabiji već igra Kristijano Ronaldo koji zarađuje 200 miliona godišnje, a pred Mesijem je ponuda od nestvarnih 400 miliona da dođe u Al Hilal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija