• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2023

15:56

SRPSKI AS OTKRIO PLAN! Tadić se SPREMA za novi POSAO

Reuters

Fudbal

SRPSKI AS OTKRIO PLAN! Tadić se SPREMA za novi POSAO

Podeli vest

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić (34) tvrdi da će po završetku igračke karijere postati trener holandskog velikana

Srpski fudbaler Dušan Tadić (34) već je upisao svoje ime među legende Ajaksa, a sada otkriva šta planira da radi po završetku igračke karijere! Kapiten "kopljanika" i naše reprezentacije uveliko razmišlja o novom pozivu, pošto namerava da jednog dana sedne na klupu holandskog velikana.

On je leta 2018. iz Sautemptona stigao u klub iz Amsterdama za 13,7 miliona evra i dosad je odigrao 234 utakmice, dao 102 gola i upisao 111 asistencija. Iskusni vezista ima ugovor do juna 2024. i cilj mu je da ga odradi do kraja, jer tvrdi da se još uvek najbolje oseća na terenu.

Foto: epaimages

Dušan Tadić ima ugovor sa Ajaksom do 2024. godine

- Plan je da posle igračke karijere ostanem u klubu kao trener. To može da bude u mlađim kategorijama ili kao saradnik u prvom timu, za početak. Jednog dana sigurno ću biti trener seniorske ekipe Ajaksa. Trenutno želim da igram što je duže moguće. Najvažnije mi je da se fizički dobro osećam - kaže Tadić za holandske medije. 

Sjajni kreator je sa "kopljanicima" osvojio tri šampionske titule i dva trofeja Kupa, ali ove sezone im ne cvetaju ruže. Eliminisani su iz Evrope, a u domaćem prvenstvu zaostaju osam bodova za liderom Fejenordom.

- Svesni smo da ova sezona nije dobra za nas. Ne želim da upirem prstom ni u koga. Očigledno je da nam je potrebno više kvaliteta. Glavno pitanje za sve u klubu je u kom pravcu bi trebalo da ide Ajaks. Želim da osvajam trofeje, a to može da se uradi samo sa jakim timom. Ne bih ostao ovde da se borimo za drugo mesto, to je jasno. Prvi put sam u ovakvoj situaciji, da jurimo da ostanemo drugi, ali je sada i to važno kako bismo na jesen igrali u Ligi šampiona - naglašava Tadić.

Srbin se dotakao i saradnje sa privremenim trenerom Džonom Heitingom, koji je nedavno zamenio Alfreda Šrojdera. Nekadašnji defanzivac podigao je ekipu posle slabih rezultata i pokazao da na njega može ozbiljno da se računa.

- Heitinga bi trebalo da ostane na klupi. Ne znam šta će uprava uraditi po tom pitanju na kraju sezone, ali ako neko bude tražio moje mišljenje, iskreno ću ga reći. Džonova ljubav prema Ajaksu je ogromna. Pritom, zrači nekom posebnom energijom, stručan je, strog, moderan i sjajno razume igru. On je fantastičan izbor. Možda je mlad i neiskusan, ali i drugi treneri su nekad bili početnici. Podseća me na Erika ten Haga. Totalni je "ludak" kada je u pitanju kontrola dešavanja na terenu, baš kao i aktuelni kormilar Mančester junajteda - jasan je Tadić.

Foto: Ajax.nl

Srpski as priznaje da mu najviše nedostaje Mark Overmars

Priznaje naš reprezentativac da se u klubu i dalje oseća odsustvo Marka Overmarsa. Čuveni as je u februaru 2022. morao da ode sa funkcije sportskog direktora, pošto je prizano da je slao neprikladne poruke i fotografije koleginicama. Ubrzo je dobio posao u belgijskom Antverpenu, a krajem prošle godine doživeo je infarkt.

- Od svih koji su otišli najviše nam nedostaje Overmars. Taj čovek je neverovatan u svom poslu. Uvek planira pet godina unapred, zna sve o svakom pojedncu. Da se ja pitam, vratio bih ga odmah, ali razumem da je to teško izvodljivo - zaključuje Tadić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija