• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2023

11:42

I KAMEN BI ZAPLAKAO! Utučeni fudbaler poručio: Ne mogu da prihvatim da sam smrtno bolestan! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

I KAMEN BI ZAPLAKAO! Utučeni fudbaler poručio: Ne mogu da prihvatim da sam smrtno bolestan! (VIDEO)

Podeli vest

Švedski fudbaler Jesper Bjerkman objavio je da boluje od neizlečive bolesti i u emotivnom intervjuu otrkio je da je bolnu istinu saznao kada su mu lekari saopštili da ima amiotrofičnu lateralnu sklerozu (ALS).

Bolest koju ima Bjerkman pogađa najčešće ljude između 40 i 70 godina, a oboleli u početku mogu da primete slabost u mišićima ili grčenje, nakon čega bolest progresivno onesposobljava hod, govor, gutanje i na kraju disanje.

 

 

 

- Bilo je strašno, bili smo potpuno slomljeni. Plakao sam i nisam mogao da prihvatim da sam smrtno bolestan. Video sam samo smrt - rekao je Jesper Bjerkman za švedski "HD" nakon što je otkriveno da mora da završi igračku karijeru i obezbedi sebi što kvalitetniji ostatak života.

Iako su medicina i nauka napredovali kada su u pitanju istraživanja o ovoj bolesti, i dalje je neizlečiva i mnogi kojima je dijagnostikovana ne žive duže od nekoliko godina.

Bjerkman je svojevremeno doživeo tešku povredu ključne kosti i kada je počeo da oseća slabost u levoj ruci, pomislio je da je zbog toga. Otišao je kod lekara i počela su ispitivanja, pa je prvobitno procenjeno da ima multifokalnu motorno neuropatiju i lečili su ga terapijama namenjenim ovoj bolesti.

Nakon što nije bilo pomaka, tražio je mišljenje drugog lekara i saznao da je u pitanju ALS. Šveđanin koji se kao lav bori sa opakom bolešću je igrao za Helsingborg, Engelhoms, Gefle, Esklistune, Akropolis i Hitarps.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija