• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

22.04.2023

08:18

KREĆE PLEJ-OF SUPERLIGE! Zvezda overava titulu! PARTIZANOVO BITI ILI NE BITI ZA LIGU ŠAMPIONA

Starsportphoto

Fudbal

KREĆE PLEJ-OF SUPERLIGE! Zvezda overava titulu! PARTIZANOVO BITI ILI NE BITI ZA LIGU ŠAMPIONA

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde imaće priliku da već na startu plej-ofa overe šestu uzastopnu titulu, dok će Partizan do kraja sezone voditi rovovsku bitku za drugo mesto na tabeli Superlige i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Crveno-belima protiv TSC (subota, 18.00) dovoljan i bod za osvajanje šestog uzastopnog pehara. 'Parni valjak' opet gostuje Čukaričkom (nedelja, 18.30), a nema prava na kiks u borbi za drugo mesto, jer već zaostaje pet bodova za TSC-om.

Milojević oprezan

Crveno-beli na "Marakani" dočekuju TSC (subota, 18.00, Arena 1 premijum) i dovoljan im je bod kako bi i zvanično postali novi-stari prvaci države, 34. put u klupskoj istoriji. S druge strane, crno-beli će ponovo gostovati na Banovom brdu protiv Čukaričkog (nedelja, 18.30, Arena 1 premijum), koji ih je u četvrtak savladao sa 1:0 u meču 30. kola.

Foto: Starsportphoto

 

"Parni valjak" je četvrti, sa dva boda manje od "brđana" i pet od TSC, pa će u preostalih sedam rundi imati paklen posao da se domogne druge pozicije, koja na leto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. I dok su Humsku okovali problemi sa svih strana, u komšiluku uveliko prave planove za proslavu titule.


- Daćemo sve od sebe da iskoristimo prvu meč-loptu i osvojimo šampionski pehar pred našim navijačima. Pitaćemo se mi, ali i protivnik. Pratio sam TSC, uigrani su, prete brzinom i prekidom, a trener Lazetić ih je dobro uigrao. Biće kod nas nekih rotacija, ali sigurno neću menjati svih jedanaest igrača. Neki momci su zaslužili da igraju malo više, ali neki i nisu - rekao je Miloš Milojević, trener Crvene zvezde.

Svi kao jedan


Igrači sada treba da se skupe, da budu složni i iznesu sav teret ove teške borbe
Petar Grbić


Mnogo teži zadatak imaće Partizan, jer praktično nema više prava na kiks. Trener Igor Duljaj (43) veruje da će igrači smoći snage da se podignu i završe sezonu kako dolikuje.

- Nema drugog načina osim da se borimo. Svaki naredni meč za nas je veliko finale. Svesni smo da su nas mnogi otpisali, ali karakter treba da se pokaže i onda kad ne ide. Isti ovi igrači su nedavno pobeđivali jake protivnike u Evropi, tako da imaju kvalitet, samo je pitanje samopouzdanja. U ovom momentu ja imam samo njih i oni samo mene, tako da je preostalo da se oslonimo jedni na druge - naglasio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto©

 

Ogromne tenzije

Aktuelni viceprvak je sam sebe doveo u ovu situaciju očajnim partijama ovog proleća, pošto je ostvario samo četiri trijumfa, uz dva remija i čak pet poraza. Bivši prvotimac crno-belih Petar Grbić (34) nada se da će crno-beli ipak izboriti kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Nestvarno mi je da pričam o tome da li će Partizan uspeti da bude drugi, umesto da se bori za titulu. Neverovatno u kakvu je poziciju dospeo, da strepi od Čukaričkog i TSC, uz sve poštovanje prema tim timovima. Jasno je da unutar kluba mnogo toga ne funkcioniše, ali igrači su najmanje krivi za trenutno stanje. Kad braniš boje velikana, tenzija je ogromna, onda i ono što znaš odjednom više ne znaš. Oni sad treba da se skupe, da budu složni i iznesu teret teške borbe. Verujem i njih, jedna pobeda može sve da preokrene - poručio je Grbić za Informer.



Večiti derbi u Humskoj bez prisustva publike

Fudbaleri Partizana će u sredu, 26. aprila, dočekati Crvenu zvezdu u drugom kolu plej-ofa Superlige (18.30), ali na tribinama neće biti navijača. Razlog je kazna koju su crno-beli dobili zbog nereda koji su njihove pristalice napravile na gostovanju protiv Čukaričkog u 30. kolu. Taj duel je prekinut 11. aprila u 22. minutu jer su "grobari" prvo ubacivali baklje na teren, potom stolicom pogodili pomoćnog sudiju, a na kraju se sukobili sa policijom.
Zato su disciplinski organi odlučili da kazne "parni valjak" zatvaranjem stadiona na prvoj narednoj utakmici, a Igor Duljaj i njegovi izabranici neće moći da imaju podršku ni u nedelju, kada gostuju na Banovom brdu.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija