• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2023

21:10

(OCENE) BORJAN KAPITENSKI - KADA JE NAJTEŽE! Katai i Bukari MUČILI crno-bele! Zakazao ZVEZDIN vezni red!

Starsportphoto©

Fudbal

(OCENE) BORJAN KAPITENSKI - KADA JE NAJTEŽE! Katai i Bukari MUČILI crno-bele! Zakazao ZVEZDIN vezni red!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su večeras na stadionu u Humskoj nerešeno 0:0, u utakmici 32. kola Super lige Srbije.

Meč je odigran bez publike, pošto je domaći klub kažnjen zbog navijačkih nereda na utakmici sa Čukaričkim na Banovom brdu. Crveno-beli, koji su za vikend potvrdili šestu uzastopnu titulu, na prvom mestu imaju 86 bodova, dok je Partizan četvrti sa 58 bodova.

Najbolju priliku Zvezda je imala u 86. minutu, posle prodora Stefana Mitrovića. On je poslao centaršut ka Osmanu Bukariju, koji iz blizine glavom pogađa stativu. Sa druge strane, Partizan je tri puta zapretio crveno-belima, ali je Borjan pravio čuda među stativama zbog čega je poneo epitet "MVP-a"!

Ocene: 

Milan Borjan, 7,5 - Nije bio kapiten Crvene zvezde siguran kako ume, na startu meča je umalo posle njegovog driblinga Partizan došao do vođstva. Ipak, odbrana srpskog šampiona delovala je sigurno tokom većeg dela prvo poluvremena pa je uspevala da ga "ispegla". Imao je Borjan i jedno rizično izletanje u sudijskoj nadoknadi i u poslednjem momentu uspeo da pokupi loptu pred Fuseni Dijabateom. 

Foto: Starsportphoto©

U drugom poluvremenu bio je to pravi Milan Borjan. Reprezentativac Kanade je osujetio tri velike šanse Partizana i bio glavni "krivac" što je Zvezda u Humskoj izbegla poraz. 

Aleks Vigo, 6 - Heroj iz 169. večitog derbija i danas je bio jedan od boljih igrača u polju. Sjajno Argentinac sarađuje sa Osmanom Bukarijem i stvara konstantan višak na desnoj strani. U prvom poluvremenu je imao dobar centaršut koji je umalo iskoristio Pešić, u nastavku nešto više fokusiran na odbranu budući da je bio pod pritiskom Dijabatea. 

Strahinja Eraković, 7 - Ako će 170. večiti derbi biti upamćen po nečemu to je onda popularni Čupa. Pre samo tri godine Eraković je bio glavni krivac za remi crveno-belih protiv Partizana kada je posle njegovog kiksa Lazar Marković matirao Borjana. Danas - bez greške! 

Dominirao je štoper Crvene zvezde i reprezentativac Srbije. Žargonski rečeno, završio je Rikardo Gomeš u džepu Strahinje Erakovića, a ako današnji derbi bude poslednji za Čupu na najbolji način oprostio se od svetkovine srpskog fudbal. 

Aleksandar Dragović, 6 - Mogao je da uživa Čupin mentor u igri svog "projekta". Imao je danas Dragović "slobodan dan" budući da je Eraković bio na svakom delu terena. Kada je trebalo bio je tu da podvikne, kada su crveno-beli krvarili dobio je žuti karton i zakuvao situaciju na terenu. Utakmica ispod njegovog standarda, ali opet dovoljna da mreža Zvezde ostane sačuvana. 

Milan Rodić (do 73. minuta), 6 - Za razliku od nekih prethodnih derbija levi bek Crvene zvezde bio je daleko više angažovan u napadu nego u odbrani. Tokom većeg dela utakmice je u tandemu sa Ivanićem i Kataijem pravio višak po strani, a sredinom prvog poluvremena je nakon prodora Zvezdine "desetke" imao i solidan pokušaj, ali je lopta samo okrznula spoljni deo stative. 

Foto: Starsportphoto

Srđan Mijailović (do 57. minuta), 6,5 - Osigurač! Ponovo je Mijailović pokazao da je na utakmicama u kojima gol Crvene zvezde može da bude ugrožen u svakom trenutku vredan kao suvo zlato. Preorao je teren u Humskoj, bio na svakom delu terena i zaradio svoju "dnevnicu". Na startu drugog poluvremena ustupio je mestu Kingsu Kangvi što je bio dokaz da Milojević želi trijumf u 170. večitom derbiju. 

Gelor Kanga (do 83. minuta), 5 - Nije večiti derbi već neko vreme utakmica na kojoj Kanga može da pokaže šta mora. Iako je Gabonac tu da napravi prevagu u "velikim" utakmicama, ponovo to nije uspeo. Bio je slab u prvom poluvremenu budući da je sam držao "manevar" Zvezdine igre, u drugom poluvremenu mu je ulaskom Kingsa Kangve posao bio nešto lakši. Imao je i dobar pokušaj iz slobodnog udarca. 

Osman Bukari, 6,5 - Milimetri su delili Bukarija od drugog gola u derbijima i statusa heroja! Prošao je kao brzi voz Stefan Mitrović po boku, poslao centaršut na drugu stativu gde je reprezentativac Gane spremno čekao i gađao glavom, ali je pogodio samo stativu. 

Bez obzira na promašaj bio je Bukari jedan od najopasnijih u polju, posebno u drugom poluvremenu u tandemu sa Vigom. Nekoliko dobrih prodora, ali je na videlo izašla i velika mana koja je poveza sa brzinom budući da kada se zaleti Bukari ima problema sa kontrolom lopte. 

Mirko Ivanić (do 73. minuta), 5,5 - Nije bio Ivanić na svom prepoznatljivom nivou. Utisak je da mu ni, objektivno loša podloga u Humskoj, nije prijala budući da se mučio sa kontrolom lopte. I takav u nekoliko navrata bio je opasan po gol Partizana, posebno kada je uspevao da sarađuje sa Kataijem. 

Aleksandar Katai, 7 - Prvo poluvreme za desetku! Falio je gol, ali je na momente delovalo da Katai, kada god poželi može da zapreti Stevanoviću. Imao je Zvezdin "magiko" solo prodor kada je Markoviću prodao "kecelju", a potom lepo šutirao - samo pored gola. Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu, mada je mnogo više prostora dobio Osman Bukari. Imao je Katai dobar prodor u finišu meča, ali ga je zaustavio Vujačić. 

Foto: Starsportphoto©

Aleksandar Pešić (do 83. minuta), 7 - Odlučio je Milojević da šansu od prvog minuta da popularnom Šilji koji je bio rešen da se "oduži" treneru za poverenje. Odigrao je Pešić možda i najboljih 45 minuta ovog proleća u crveno-belom dresu budući da štoperski tandem Partizana nije mogao da dođe do daha. Već na startu utakmice je ugrozio Stevanovića posle Vigovog centaršuta, ali je bio prekratak pa je golman crno-belih uspeo da reaguje. 

Izmene: 

Kings Kangva (od 57. minuta), 6 - Ušao je kada je Zvezda počela da gubi borbu na sredini terena. Bila je to svojevrsna nagrada za dobre partije u poslednje vreme, uspeo je Kangva da spoji linije u igri crveno-belih, ali ništa više od toga. 

Irakli Azarovi (73. minut), 5 - Trebao je svežinom da razmrda Kataija i Mitrovića - nije uspeo. U finišu je imao i jedan katastrofalan pokušaj iz slobodnog udarca kada je rešio da šutira umesto centrira iz "skraćenog kornera". 

Stefan Mitrović (od 73. minuta), 6 - Izvrsno je u finišu meča Mitrović prošao po levoj strani nakon kontre, uposlio Bukarija, ali je stativa sprečila Zvezdu da dođe do pobede. Zbog toga, zaslužio je višu ocenu od objektivne. 

Marko Rakonjac (od 83. minuta), bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Slavoljub Srnić (od 83. minuta), bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miodrag

pre 1 godinu

Vidim da je zvezda igrala sama sa sobom, jer u ovom pisaniju nema Partizana. Skribomani okupirali blic.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!
Društvo

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!

Jedan Španac, koji je nedavno posetio Srbiju i Beograd, ljutito je priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira i da bi zbog nje, "pravio skandal" da ju je primetio u Španiji. U svojoj anonimnoj objavi na Reditu objasnio je da se jako zbunio, ali i iznervirao kada je primetio da mu u lokalnim prodavnicama i marketima niko od radnika nije vratio kusur - bio on 2,5, ili 10 dinara.

31.05.2024

20:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31