• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

17:29

SIN LANETA JOVANOVIĆA IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE! Selektor Luković ne računa na njega! OVO JE RAZLOG! (VIDEO)

FSS

Fudbal

SIN LANETA JOVANOVIĆA IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE! Selektor Luković ne računa na njega! OVO JE RAZLOG! (VIDEO)

Podeli vest

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Aleksandar Luković izbacio je Lazara Jovanovića, sina našeg nekadašnjeg reprezentativca Milana Jovanovića, sa spiska putnika na predstojeće Evropsko prvenstvo zbog nediscipline.

Orlići su se okupili u Staroj Pazovi i počeli pripreme za turnir koji se od 17. maja do drugog juna održava u Mađarskoj. Luković je saopštio preliminarni spisak od 23 fudbalera, koji će morati da skrati na 18, plus dva golmana.

Deo tima sigurno neće biti Lazar Jovanović.

- Moram da podsetim da sam po preuzimanju ove generacije, napravio interni dogovor sa igračima i uspostavio kodeks ponašanja koji je u protekle dve godine bio ključni faktor u stvaranju pozitivnog ambijenta u ekipi. Selekcija je proces koji traje, jedan od najvažnijih kriterijuma je odnos igrača prema obavezama i njihovo ponašanje, kako u nacionalnom timu, tako i svojim klubovima. Shodno tome, doneo sam odluku da sa spiska putnika za Mađarsku precrtam Lazara Jovanovića. Napadač Vojvodine je napravio disciplinski prekršaj koji se kosi sa mojim uverenjima i sa vrednostima koje svi zajedno promovišemo u reprezentaciji. Obavio sam sa njim razgovor, mislim da je shvatio poruku. Za mene su svi igrači isti i oni to vrlo dobro znaju. Lazar je veliki talenat našeg fudbala, njegovi igrački kvaliteti uopšte nisu sporni. Moj dobronameran savet mu je da iz ove situacije izvuče pouku i da bude bolji - istakao je Luković, koji je značajan deo karijere bio saigrač sa Lanetom Jovanovićem u A reprezentaciji.

Foto: Starsportphoto

Selektor Aleksandar Luković

Usledilo je dodatno pojašnjenje.

- Imamo obavezu da našu decu učimo pravim vrednostima. Svi zajedno, porodica, stručnjaci, treneri u klubovima, mi kao selektori i pedagozi, generalno celo društvo. Moramo te momke da izvedemo na pravi put i da pošaljemo poruku da jedan igrač koji brani boje svoje reprezentacije mora u svakom trenutku da bude pozitivan primer i da shvati da njegovi potezi imaju posebnu odgovornost i težinu. Prošao sam kroz njihove godine, bio sam u mlađim selekcijama i pokušavam da ih naučim da je grupa najvažnija i nikome nije dozvoljeno da iskače iz okvira te celine.

U grupnoj fazi Evropskog prvenstva, kadete Srbije očekuju dueli protiv Slovenije, Italije i Španije, a dve prvoplasirane reprezentacije obezbediće plasman u četvrtfinale.

- Detaljno smo analizirali sve rivale i jasno je da ćemo imati vrlo težak zadatak. Iskreno, ne slažem sa onima koji tvrde da nismo imali sreće u žrebu. Vrlo sam zadovoljan grupom i niko ne može da nam zabrani da verujemo u podvig. Moja poruka igračima je da uživaju u turniru, mečevi će se igrati na predivnim stadionima i postoje svi preduslovi da se pokažu u najboljem svetlu. Žao mi je što i selekcija do 19 godina nije izborila plasman na završni turnir. Imamo talentovane igrače u svim uzrastima, treba samo verovati u struku. S obzirom na blizinu zemlje domaćina, očekujem i veliku podršku naših ljudi na tribinama koja će ovim momcima puno značiti u duelima sa Slovenijom, Italijom i Španijom - poručio je Luković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija