• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.05.2023

17:27

BAJERN NE DA TITULU! Bavarci ZGAZILI Šalke! Union slavio u DERBIJU za Ligu šampiona!

Tanjug/AP

Fudbal

BAJERN NE DA TITULU! Bavarci ZGAZILI Šalke! Union slavio u DERBIJU za Ligu šampiona!

Podeli vest

Fudbaleri Bajern Minhena savladali su Šalke sa 6:0 u okviru 32. kola nemačke Bundeslige.

Nudio se Bajern, nudio se, ali niko nije želeo da iskoristi situaciju i sa trona svrgne Bavarce. Bilo je jasno da će se mašinerija sa "Alijanc arene" kad-tad zahuhtati i čini se da je Tomas Tuhel u finišu sezone uspeo da pronađe goriva kako bi se surova dominacija velikana iz Minhena nastavila. 

Bajern je danas pred svojim navijačima ubedljivom pobedom nad Šalkeom nagovestio izlazak iz krize i napravio ogroman korak ka titulu u Bundesligi - 6:0 (2:0). 

Već na poluvremenu Bavarci su imali zalihu od dva gola prednosti nakon što je u 21. minutu mrežu Rudara načeo Tomas Miler. Nekoliko minuta kasnije još jednom je kapitulirala odbrana Šalkea. Nespretno je Bruner reagovao, Bajern je dobio penal koji je u gol pretvorio Jozua Kimih. 

Foto: Tanjug/AP

Tačku na meč stavio je već u 50. minutu Serž Gnabri posle asistencije Kansela, a isti igrač bio je strelac i u 66. "Petardu" je obezbedio Matis Tel, dok je konačan rezultat postavio Mazraui!

Iako je utakmica Bajerna privukla najviše pažnje, derbi kola igrao se u Berlinu gde je Union dočekao Frajburg u utakmici koja odlučuje učesnika Lige šampiona naredne sezone. Četa Ursa Fišera uspela je da se izbori sa "Brazilcima" i pobedom napravi krupan korak ka elitnom takmičenju. 

Poveo je Union već u petom minutu preko Behrensa, a sa dva gola Bekera do poluvremena je pitanje pobednika bilo rešeno. Ipak, Frajburg se nije predavao pošto su mrežu domaćina pogađali Guide i Vinćenco Grifo za dramu u finišu. 

Foto: Tanjug/AP

Sve nade gostiju "ubio" je Alisa Lajduni u 80. minutu nakon što ga je Šeraldo Beker sjajno proigrao u kaznenom prostoru za konačnih 4:2. 

Bohum je na svom terenu bio bolji od Augsburga sa 3:2, Volfsburg je sa 2:1 savladao Hofenhajm, a niz loših rezultata prekinuo je Ajntraht koji je u Frankfurtu deklasirao Majnc - 3:0!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija