• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

13:56

KAŽNJENI ZA RASIZAM! Valensiji izrečena kazna za vređanje Vinisijus Žuniora na rasnoj osnovi

REUTERS/Susana Vera

Fudbal

KAŽNJENI ZA RASIZAM! Valensiji izrečena kazna za vređanje Vinisijus Žuniora na rasnoj osnovi

Podeli vest

Fudbalski klub Valensija biće kažnjen sa zatvaranjem južne tribine na tri utakmice i 27 hiljada evra zbog rasističkih uvreda upućenih napadaču Reala iz Madrida Vinisijusu Žunioru.

Valensija je prvobitno kažnjena sa 45 hiljada evra i zatvaranjem tribine na pet utakmica, ali je apelaciona komisija Španske fudbalske federacije saopštila da će delimično uvažiti molbu sa stadiona "Mestalja"  i umanjiti sankcije. 

Incident se desio početkom drugog poluvremena utakmice La Lige, kada su pristalice Valensije imitiranjem majmuna provocirali Vinisijus Žuniora koji je čak i zapretio da će napustiti utakmicu pre vremena. Iz "kraljevskog kluba" su rekli da se radi o "zločinu iz mržnje", pa su podneli žalbu glavnom tužilaštvu Španije.

Foto: Printscreen

Lutka obešena u dresu Vinisijus Žuniora uz natpis "Madrid mrzi Real"

Čelnici La Lige saopštili su da će tražiti veću nadležnost za kažnjavanje klubova čiji se navijači budu ponašali kao rasisti. Prema zakonima u Španiji, La Liga trenutno može samo da identifikuje i prijavi incidente, ali se kazne protiv pojedinaca retko primenjuju.

U međuvremenu, četvorica muškaraca koji su uhapšeni u Španiji, ranije ove nedelje, na osnovu sumnje za zločin iz mržnje prema Vinisijusu, pušteni su uz kauciju, saopštio je madridski sud. Muškarcima, koji su takođe pod istragom zbog krivičnog dela protiv Vinisijusove privatnosti, zabranjeno je da prilaze i komuniciraju sa napadačem Real Madrida dok traje dalja istraga, navodi se u saopštenju suda.

Istraga je pokrenuta nakon što se pojavila i crna lutka na naduvavanje, sa dresom Vinisijusa i brojem 20, obešena na mostu ispred trening terena Real Madrida, uoči utakmice protiv Atletiko Madrida u januaru. Pored njega je bio i veliki crveno-beli transparent – sa bojama Atletika i porukom – „Madrid mrzi Real“!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija