• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

17:28 >> 18:18

KAKVO LUDILO U BUNDESLIGI! Dortmund kiksnuo kod kuće i ostao bez titule, Bajern je ponovo šampion Nemačke!

EPAIMAGES

Fudbal

KAKVO LUDILO U BUNDESLIGI! Dortmund kiksnuo kod kuće i ostao bez titule, Bajern je ponovo šampion Nemačke!

Podeli vest

"Milioneri" na svom stadionu odigrali nerešeno sa Majncom (2:2), dok su Bavarci pogotkom Džamala Musijale u 89. minutu slavili protiv Kelna u gostima sa 2:1 i tako obezbedili 11. vezani trofej

Kakvo ludilo u Nemačkoj, Bajern je ponovo prvak Nemačke!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda su pred poslednje, 30. kolo imali sve u svojim rukama - titulu u džepu nakon 11 godina posta, dva boda prenosti odnosu na Bavarce i duel sa Majncom pred više od 80.000 navijača na svom stadionu.

Foto: EPAIMAGES

 

Međutim, "milioneri" su potpuno neočekivano kiksnuli, odigrali su nerešeno (2:2), promašili i penal, što je Bajern itekako znao da iskoristi. Izabranici Tomasa Tuhela su trijumfom protiv Kelna u gostima (2:1) odbranili šampionski tron zahvaljujući boljoj gol-razlici i osvojili 11. titulu zaredom, odnosno ukupno 33. u klupskoj istoriji.

Dugo će ova propuštena šansa boleti sve na "Vestfalenu". Ekipa Edina Terzića nije mogla da poželi bolji rasplet uoči poslednje runde, jer im je u goste dolazio tim iz sredine tabele, rasterećen i bez posebnog takmičarskog motiva. Uz sebe su imali pune tribine, kao i na hiljade navijača koji su bili spremni da u gradu proslave osvajanje "salatare".

Foto: EPAIMAGES

 

Ipak, Majnc je još jednom dokazao da ume itekako da bude koban po favorite, pa je već u 15. minutu poveo preko Hanhea-Olsena. Čak i tada je Borusija imala šansu da se brzo vrati u meč, ali je Sebastijan Ale u 19. minutu promašio jedanaesterac. Momak koji se nedavno vratio na teren, pošto je pobedio rak testisa, ovog puta je izrastao u tragičara.

 

 

Sudbinu Dortmunda zapečatio je Onisivo u 24. minutu. Očajni su tada bili fanovi domaćih, iako njihovi ljubimci nisu odustajali. Naleti "milionera" bili su žestoki, ređala se šansa za šansom, ali su prekasno proradili. Pogodak Gerera u 69. minutu vratio je nadu, jer je u isto vreme i Keln izjednačio protiv Bajerna na 1:1. Ipak, ta radost je kratko trajala, a na kraju je gol-razlika presudila u korist Bavaraca.

Gigant iz Minhena je ponovo uspeo da se domogne trofeja, a junak je bio Džamal Musijala. Mladi ofanzivac je u 89. minutu prelepim šutem sa distance pogodio za 2:1 i pokazao da je suvo blago Bajerna.

 

 

Prethodno je Koman bio precizan već u osmom minutu, da bi VAR, pred sam kraj prvog poluvremena, Saneu poništio gol zbog igranja rukom. "Bikovi" su preko Dejana Ljubičića u 81. minutu sa bele tačke samo vratili malu neizvesnost, ali je sve dileme ubrzo rešio supertalentovani nemački reprezentativac.

Što se tiče raspleta na začelju tabele u Bundesligi, naredne sezone će Herta i Šalke igrati u Cvajti, dok će Štutgart probati kroz baraž da izbori opstanak u eliti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija