• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

31.05.2023

20:16

SEVILJA PRETPLAĆENA NA LIGU EVROPE: GUDELJ JAČI OD MATIĆA. TROFEJ IDE U ANDALUZIJU POSLE PENAL DRAME

EPAIMAGES

Fudbal

SEVILJA PRETPLAĆENA NA LIGU EVROPE: GUDELJ JAČI OD MATIĆA. TROFEJ IDE U ANDALUZIJU POSLE PENAL DRAME

Podeli vest

Sevilja je osvojila Ligu Evrope.

Sedmi put trofej ide u Andaluziju, u klub za koji nastupaju srpski fudbaleri Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović.

SEVILJA - ROMA 4:1 p. pen. 1:1 (0:1)

Grad: Budimpešta Stadion: Puškaš Arena Gledala: 67.215 Sudija: Entoni Tejlor (Engleska) Strelci: Manćini 55 (ag) - Dibala 35 Žuti karton: Lamela, Džordan, Mir, Rakitić, Okampos - Matić, Pelegrini, Kristante, Manćini, Čelik, Karsdorp

Sevilja: Bono – Navas (od 95. Montijel), Bade, Gudelj (od 120. Markao), Teles (od 95. Rekik) – Fernando, Rakitić – Okampos, Tores (od 46. Suso), Hil (od 46. Lamela) – En Nesiri

Trener: Hoze Luis Mendilibar

Roma: Rui Patrisio – Ibanjez, Manćini, Smoling – Spinacola (od 106. Ljorente), Kristante, Matić (od 120. Bove), Čelik (od 91. Zelevski) - Pelegrini (o 106. El Šaravi), Ejbraham (od 75. Beloti), Dibala (od 68. Vajnaldum)

Trener: Žoze MurŠutira Ibanjez

Šutira Gonzalo Montijel - penal se ponavlja, jer je Rui Patrisio krenuo ranije. Pogađa, 4:1, Sevilja je šampion. 

Šutira Rožer Ibanjez - stativa. Sevilja i dalje vodi 3:1.

Šutira Ivan Rakitić - Sevilja vodi 3:1.

Šutira Đanluka Manćini - brani Bono, Sevilja i dalje vodi 2:1.

Šutira Erik Lamela - Sevilja vodi 2:1.

Šutira Brajan Kristante - Roma je izjednačila.

Šutira Lukas Okampos - Sevilja vodi 1:0.

Kreću penali, šutiraće se na gol gde su navijači Sevilje.

KRAJ PRODUŽETAKA. PENALI ĆE ODLUČITI POBEDNIKA LIGE EVROPE.

129. minut - Nema kraja ovoj utakmici. Igra se deveti minut nadoknade drugog produćetka. I svaki minut na terenu je po jedan prekršaj. Igrači deluju kao da samo žele da se završi.

125. minut - Iz igre je izašao Nemanja Gudelj. Bez srpskih predstavnika na terenu.

120. minut - Imala je Sevilja šansu da dođe do gola, ali je Bove intervenisao. Sve smo bliži penalima.

119. minut - Drama u Romi. Nemanja Matić leži na terenu i traži da izađe, jer ga muče grčevi. Za to vreme, trener "vučice" Murinjo ustao je u anmeri da se obračuna sa klupom Sevilje.

111. minut - Prekid i dalje traje, a Murinjo je zabrinut, jer mu povreda Ibanjeza menja planove u vezi sa izmenama koje je planirao da napravi.

109. minut - Na centru su se sudarili Matić i Fernando. Trenutak kasnije lopta je došla do Ibanjeza, koji je fauliran. Sudija Tejlor pokazao je da je lopta za Romu.

106. minut - Počeo je drugi produžetak.

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA.

105. minut - Murinjo na brzinu crta igračima taktiku. 

97. minuit - Šutirao je Pelegrini iz kornera i poslao loptu u peterac, ali ju je neko od defanzivaca Sevilje izbacio vani.

91. minut - Počeli su produžeci.

KRAJ REGULARNOG DELA. SLEDE PRODUŽECI.

6. minut nadoknade - Imala je Sevilja priliku da povede golom Fernanda i reši utakmicu u 90 minuta. Međutim, lopta je otišla pored gola, tako da ćemo gledati produžetke.

POČELA JE NADOKNADA VREMENA.

90. minut - Igraće se još šest minuta. Velika nervoza u obe ekipe. Murinjo drami pored aut linije.

83. minut - Prilika za Romu. Auuuu, sta je sada promašio Beloti. Sa desne strane šutirao je u gol sa svega nekoliko metara nakon lepog centaršuta. Na njegovu nesreću, lopta je otišla pored leve stative. 

Foto: EPAIMAGES

Igrači Rome traže penal

82. minut - Nema kraja drami. Sudija opet želi da se konsultuje sa kolegama iz VAR sobe. Ovoga puta su fudbaleri Rome tražili jedanaesterac. Međutim, ništa od toga.

76. minut - Nema jedanaesterca.

75. minut - Entoni Tejlor proverava da li je jedanaesterac za Sevilju. Ibanjez je zakačio Okamposa.

67. minut - Odlična šansa za Romu. Centrirao je Pelegrini i ubacio loptu pred gol. Tamo su dvojica igrača pokušavala da uguraju nekako loptu u gol, ali na kraju je Ibanjez zabrljao i ova šansa je prokockana.

55. minut - Sevilja je izjednačila (1:1) - Zparavo, autogol je postigao Đanluka Manćini, koji se našao u sred gužve pred sopstvenim golom. Pitanje je da li bi El Nesiti pogodio da Italijan nije dao gol. 

Foto: EPAIMAGES

Đanluka Manćini postiže autogol

49. minut - Prilika Sevilje koja pokušava da izjednači rezultat. Međutim, Ibanjez je izbacio loptu.

46. minut - Počelo ej drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Foto: EPAIMAGES

 

6. minut nadoknade - Najbolju priliku imala je Sevilja preko Ivana Rakitića. Međutim, pogodio je desnu stativu. 

45. minut - Biće sedam minuta nadoknade.

44. minut - Dobra šansa Sevilje posle kornera, ali je Ibanjez reagovao na vreme i raščistio opasnost.

40. minut - Nova šansa za Romu, pokušao je Pelegrini. Međutim, nakon gužve ispred gola, uspeli su Andalužani da se spasu.

35. minut - 1:0 vodi Roma, strelac je Paulo Dibala. Od centra je Đanluka Manćini uputio pas ka Argentincu, a on je u trku šutirao i matirao Bona. Veliki uspeh Dibale, koji je u poslednjih mesec dana mlo igrao zbog povrede skočnog zgloba i plan je bio da na terenu provede oko pola sata. 

Foto: AP/Photo

Dibala vara odbranu Sevilje

32. minut - Ništa od jedanaesterca, igra je nastavljena. Nervoza raste na obe strane. 

31. minut - Ostao je Ejbraham da leži na zemlji ispred gola Sevilej nakon kontakta sa Nemanjom Gudeljom. Sudija Entoni Teljor proverava da li je to penal za Romu

27. minut - Posle jačeg tempa na počletku utakmice, obe strane su posustale. Pokušali su igrači Sevilje da naprave šansu, ali im je prekinuta na 35 metara od Rui Patrisiovog gola. 

21. minut - Žuti karton za Nemanju Matića. Golman Sevilje Bono ispucao je loptu i Okampos je želeo da je primi, ali je Srbin skočio da mu je oduzme i napravio faul. 

18. minut - Prekid zbog povrede Čelika. Srećom po njega, nakon ukazane lekarske pomoći vratio se na teren. U kadru je bio i zabrinuti trener "vučice" Žoze Murinjo, koji je šetao levo - desno.

11. minut - Prva ozbiljna šansa za Romu. Pred golom je bio Spinacola, ali je loše šutirao. Veliku ulogu u akciji imao je Paulo Dibala. Nije ni čćudo što je Murinjo po svaku cenu želeo da ga stavi da igra, iako je Argentinac u poslednjih mesec dana proveo svega pola sata na terenu, jer je bio povređen.

8. minut - Kombinovali su Gudelj i Rakitić, ali im je akcija zaustavljena čim su prešli centar. Lopta je došla do Dibale, koji je odmah krenuo u kontranapad. Međutim, i on je zaustavljen.

Foto: AP/Photo

5.minut - Malo više idu napred igrači Sevilje. Čini se da će oni jurišati napred, a da će Roma tražiti šansu iz kontri.

2. minut - Roma je iznudila korner, ali je Dibala bio neprecizan. Oba tima napadaju od prvog trenutka. 

21.00 - UTAKMICA JE POČELA

Neposredno pre utakmice navijači Rome palili su baklje, a jedna je završila i na terenu.

Foto: AP/Photo

Navijači Rome

20.57 - Utakmicu uživo gleda i legendarni Frančesko Toti, koji je dan ranije rekao da je konačno vreme da Sevilja izgubi neko finale i da Roma sa Murinjom ima priliku da osvoji trofej. Ikona rimskog kluba ima pehar svetskog prvenstva, ali nikada nije osvojila titulu nekog evrokupa.

 

 

20.53 - Fudbaler Rome Paulo Dibala: Roma me je oduvek fascinirala. Klupska himna, strast igrača, sve je mnogo lepo... Kad sam se doselio u Rim, shvatio sam da je ovde fudbal iznad svega. Sa trenerom Murinjom imamo priliku da odvojimo trofej. To je prilika koja se ne propušta.

20.49 - Trener Sevilje Hoze Luis Mendilibar: Igraćemo do poslednjeg atoma snage, do smrti. Suočićemo se sa veoma teškim protivnikom koji zna kako se dobijaju ovakvi mečevi. Ovaj duel je poseban, ima ogromnu težinu i uložoćemo sve u njega.

20.44 - Osvajanje Lige Evrope i za Sevilju i za Romu značilo bi ujedno i plasman u Ligu šampiona. Durgog načina da se domognu elitnog takmičenja nema, jer je kolo pre kraja Primere Sevilja 11. na tabeli, dok je Roma kolo pre kraja Serije A šesta, tako da je ulog ogroman. 

20.30 - Navijači Rome okupili su se dva sata ranije ispred stadiona u Budimpešti, kako bi prižili podršku svojim miljenicima u borbi za trofej. "Puškaš Arena" rasprodata je do poslednjeg mesta.

 

 

20.15 - Sevilja je u istoriji šest puta igrala finale Lige Evrope i svih šest je pobedila. Sa druge strane, trener Rome Žoze Murinjo pet puta je igrao finala evrokupova i svih pet je dobio. Ima na kontu dve Lige šampiona, dve Lige Evrope i jednu Ligu konferencija. 

Poštovani čitaoci Informera, dobrodošli na blog posvećen finalu Lige Evrope, u kojem se za trofej bore Sevilja i Roma. 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05