• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2023

23:25

KRAH BIVŠEG ŠAMPIONA! Okser ispao iz lige, Nant se spasio u poslednjem kolu

EPA

Fudbal

KRAH BIVŠEG ŠAMPIONA! Okser ispao iz lige, Nant se spasio u poslednjem kolu

Podeli vest

Fudbaleri Oksera večeras su ispali iz prve lige Francuske, pošto su na svom terenu poraženi od novog vicešampiona Lansa sa 3:1 (1:0) u okviru poslednjeg 38. kola Lige 1.

Njihov kiks iskoristio je Nant, koji je pobedom nad već prežaljenim Anžeom od 1:0 uspeo da pretekne Okser na tabeli i sačuva status prvoligaša.

Okser, šampion iz 1996. godine, morao je makar da odigra nerešeno protiv Lansa, ali ni to nije uspeo, pa će od naredne sezone biti drugoligaš. Aleksis Klod-Moris je sa dva gola doveo Lans u vođstvo od 2:0 i već tada je bilo jasno da nema spasa za Okser. Vratili su se preko Mbaja Nijanga, ali su do kraja primili još jedan gol, pa su tako ispali u niži rang.

Taj kiks iskoristio je Nant, takođe bivši šampion Francuske. Popularni "kanarinci" slavili su kod kuće protiv Anžea sa 1:0, a gol odluke za očuvanje prvoligaškog statusa postigao je Ignatijus Ganago.

Odranije je poznato da će u drugu ligu Ajačio, Troa i Anže, a prvak je još prošle nedelje postao PSŽ. U Ligu šampiona će još Lans, Marsej će u kvalifikacije za to takmičenje, dok će u evrokupovima još igrati Ren i Lil.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija