• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2023

20:51

REKONSTRUKCIJA U TOTENHEMU: Stiže Lorisov NASLEDIK, na radaru i MEGVAJER!?

EPA

Fudbal

REKONSTRUKCIJA U TOTENHEMU: Stiže Lorisov NASLEDIK, na radaru i MEGVAJER!?

Podeli vest

Totenhem se sprema za rekonstrukciju tima, a na meti su golman i dva štopera.

Još jedna košmarna sezona Totenhema privedena je kraju. Godinu je na klupi Pevaca otpočeo Antonio Konte, ali je bilo izvesno da na relaciji italijanskog trenera i kluba nešto nije kako treba. Sve je rezultiralo rastankom u martu nakon čega je brigu o prvom timu preuzeo njegov asistent - Kristijan Stelini. Ipak, ni on se nije proslavio u Londonu, a sezonu je kraju priveo Rajan Mejson. 

Bilo je jasno da se nekadašnji vezista Pevaca neće zadržati na stadionu London, a potvrda toga stigla je nedavno kada je Totenhem predstavio novog stratega  - Ange Postekoglua. Australijanski stručnjak stiže posle dominantne sezone na klupi Seltika, ali je jasno da ga u Britaniji očekuje pakleno težak zadatak. 

Foto: EPA

Prvi cilj Pevaca je jasan - zadržati Hari Kejna. Budući da je pitanje da li će u tome uspeti, Totenhem je krenuo u rekonstrukciju čitavog tima. Pre desetak dana otkupljen je ugovor Dejana Kuluševskog, ali je to bio samo početak onoga što nas čeka u narednim danima. 

Budući da je Totenhem u većem delu prošle sezone delovao užasno, Danijel Levi morao je da "dreši kesu" za pojačanja zbog čega su Pevci jedni od najaktivnijih na tržištu. Veliki broj igrača dovodi se u vezu sa londonskim velikanom, ali je utisak da su prioriteti novi golman i najmanje dva štopera. 

Dugogodišnji čuvak mreže i kapiten Ugo Loris na kraju sezone oprostio se od Totenhema zbog čega su Pevci krenuli u potragu za novim golmanom. Tržište nije "bogato" - Andre Onana je jedan od retkih dokazanih čuvara mreže koji su "dostupni, ali je Kamerunac daleko od dogovora sa Pevcima. Da stvar bude gora, golman Intera bi mogao da završi u Mančester junajtedu zbog čega se Totenhem okrenuo Giljermu Vikariju. 

26-godinišnji Italijan prošle sezone je bio jedan od najboljih golmana u Seriji A braneći boje Empolija. Totenhem je spreman da za njega plati 20.000.000 evra i tako dugoročno reši pitanje među stativama. Pre nekoliko dana pominjao se i David Raja iz Brenforda, ali Osice nisu želele da posluju sa gradskim rivalom i tražile su 40.000.000 evra za španskog reprezentativca. 

Foto: EPA

Kada govorimo o poziciji štopera - lista je nešto duža. Hari Megvajer, Ajmerik Laport, Maks Kilman, Mark Guehi i Edmond Tapsoba samo su neka od imena koja se dovode u vezu sa Totenhemom. Utisak je da bi Pevci bili zadovoljni ako bi makar dvojica od pomenutih stigla u London. Prva želja je Tapsoba iz Bajer Leverkuzena, ali je stameni defanzivac u pregovorima sa još nekoliko evropskih velikana. 

Opcija sa Hari Megvajerom se nikako ne dopada navijačima budući da je kapiten Mančester junajteda dokazan kao "kiksara" u poslednjih nekoliko sezone. Zbog toga, utisak je da su Laport, Kilman i Guehi najrealnije opcije za Pevce.

Bilo kako bilo, očekuje nas izuzetno uzbudljiv prelazni rok u čitavoj Evropi, a posebno zanimljivo bi moglo da bude u Londonu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija