• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2023

20:51

Batak pred Apoel: Bio bih zadovoljan pobedom!

Starsportphoto©

Fudbal

Batak pred Apoel: Bio bih zadovoljan pobedom!

Podeli vest

Trener Vojvodine Radoslav Batak održao je konferenciju za medije uoči prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sve je spremno za evropski debi Vojvodine ovog leta. Izabranici Radoslava Bataka doputovali su danas u popodnevnim satima u Nikoziju gde ih sutra očekuje prvi meč u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Apoela. 

Jasno je da Lale očekuje pakleno težak zadatak budući da se Apoel do poslednjeg kola prethodne sezone borio za titulu. Ipak, kiparski velikan tokom leta doživeo je određene promene - Vladan Milojević više nije trener, a na njegovo mesto stigao je Rikardo Sa Pinto. 

- Svaki trener donosi nešto svoje. Dobra stvar je što im je ostao gro igrača iz prošle sezone i što imaju neke svoje individualne karakteristike koje gaje poslednjih sezona, a verovatno i neke koje su ostale od prethodnog trenera. Ne bih tome dao neku prednost - jasan je bio Radoslav Batak. 

Iako Apoel važi za favorita u taboru Vojvodine nemaju nameru da se predaju, a Radoslav Batak smatra da njegova ekipa ima šta da pokaže već sutra na Kipru. 

- Već smo mnogo pričali o ovoj utakmici. Igramo protiv kvalitetne ekipe, koja ima iskustvo igranja kvalifikacija u Evropi, kao i grupne faze u Ligi šampiona. Imaju tri, četiri puta veći budžet od nas i veliki individualni kvalitet. Jako nam je bitna ova prva utakmica. Tokom priprema, sve vreme smo mislili samo o APOEL -u. To je za nas veliki izazov i bez obzira na njihov kvalitet, verujem i u naš tim i kvalitet koji posedujemo. Naravno da nam neće biti lako i da je sutra samo prvo poluvreme. Treba da budemo hrabri i disciplinovani, da se ne uplašimo rivala posebno u prvih dvadesetak minuta. Želimo da dobro uđemo u meč, jer će to mnogo da znači i zbog atmosphere koje nas očekuje na stadionu, kao i zbog vremenskih prilika, koje su ovde teže nego kod nas - rekao je Batak. 

Utakmica će se igrati sutra od 19 časova na GSP stadionu u Nikoziji. Očekuje Vojvodinu izuzetno toplo vreme, ali Batak dodaje da su to stvari na koje niko ne može da utiče te da će biti potrebno vreme da se momci aklimatizuju.
 
- I u Novom Sadu nas je dočekalo veoma toplo vreme posle priprema u Sloveniji i iz toga razloga sam naglasio da je početak utakmice važan, dok ne uhvatimo naš ritam i dok se ne aklimatizujemo. Naravno da je na Pohorju bilo svežije, ali bilo je i tamo izrazito toplih dana. Sve su to okolnosti na koje ne možemo da utičemo. Ako dobro uđemo u meč, biće nam lakše u nastavku - dodao je strateg Vojvodine. 

Foto: Starsportphoto

 
Bataka muče povrede pred prvi duel

Lale su u Nikoziju stigle u okrnjenom sastavu pošto Batak neće moći da računa na Filipa Malbašića i Asmira Kajevića. 

- Imali smo malih problema sa povredama odmah po dolasku u Novi Sad. Na generalnoj probi je Malbašić osetio bol u kolenu, što ga je odvojilo sa terena jedno vreme i prošle sezone. Kajević je protiv Mure osetio bol u mišiću i oni nisu doputovali. Vukić nije sto odsto spreman, nedavno je izašao iz povrede. Takođe, Radulović je dobio udarac protiv Borca, mislili smo da to nije ništa ozbiljno, ali se ispostavilo da ni sa njim nije potpuno čista situacija. Prema tome, imamo kadrovskih problema, ali radili smo naporno sve vreme i za sutra su nam potrebni sto odsto spremni fudbaleri. Ovakvo vreme će da iziskuje svih pet izmena i videćemo kako će sve to da se odvija - objasnio je Batak. 

Imali su novinari na Kipru pitanje kojim bi rezultatom Batak bio zadovoljan, a on je kao iz topa odgovorio: "Pobedom od 1:0". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija