• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2023

11:35 >> 12:06

Ulazim, a Siniša go! Mitrović se setio kako je upoznao Mihajlovića

Starsportphoto

Fudbal

Ulazim, a Siniša go! Mitrović se setio kako je upoznao Mihajlovića

Podeli vest

Aleksandar Mitrović nikada neće zaboraviti prvi susret sa legendom srpskog fudbala Sinišom Mihajlovićem, koji je krajem prošle godine preminuo posle duge borbe sa leukemijom.

Napadač Fulama dobio je prvi poziv za nacionalni tim kada je selektor bio Siniša Mihajlović i to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Na trećem meču protiv Hrvatske dao je prvi gol, a prisetio se prvog susreta sa legendarnim Mihom. 

Miha go

Tada je igrao za Anderleht, a sa osmehom na licu govorio je o tome kako je upoznao Mihajlovića, koji ga je pozvao na sastanak posle tuširanja.

- Sećam se kao juče da je bilo. Miha me je zvao pre prve utakmice u Zagrebu da dođem da se vidimo. Nisam znao zašto me zove. Nikad to neću da zaboravim, kao da sam pao s neba, vidim Kolarova, Ivanovića… Ulazim u hodnik, miriše na parfem, Miha stoji istuširan i kaže: "O, gde si mali Mitroviću". Ulazim ja, a selektor go. Neprijatno mi je, ne znam gde da gledam. "Gde si mali Mitroviću, sviđa mi se kako igraš, možeš uskoro da očekuješ poziv - ispričao je u podkastu "Alesto" Aleksandar Mitrović.

Foto: Starsportphoto

Marko Šćepović, Siniša Mihajlović i Aleksandar Mitrović

 

Daj gol Hrvatima

Mihajlović je  imao dovoljno vere da Mitrovića prvi put stavi u tim. Prisetio se toga napadač Fulama, kao i da je Siniša bio bez strah, pun samopouzdanja.

- Nisam očekivao da ću da igram, a on me uvede. Ja presrećan. Pita me i da li šutiram penale: "Kod mene napadači šutiraju penale". On je toliko bio pozitivan, nije imao strah, pun samopouzdanja. Počinje utakmica, ja ono moje na krv i nož. Kod gola, udaram je glavom, ona zakači rame i ode u mrežu. Završila se utakmica, sedim kući i razmišljam da li je moguće da sam dao gol Hrvatskoj, da sam igrao sa Kolarovim, Banetom… Pa još potpisao za Anderleht. Sve se brzo izdešavalo. Neverovatno - rekao je Mitrović, koji je u pomenutom podkastu pričao i da je njegova porodica sve žrtvovala kako bi on ostvario svoje snove. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija