• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2023

22:30

Sa Pinto želi trijumf na Karađorđu: Idemo po pobedu, cilj nam je da dominiramo!

Starsportphoto

Fudbal

Sa Pinto želi trijumf na Karađorđu: Idemo po pobedu, cilj nam je da dominiramo!

Podeli vest

Ekipe koje idu na nerešeno u 90 odsto slučajeva gube, smatra Rikardo Sa Pinto i najavljuje napad na pobedu uoči revanša njegovog APOEL-a protiv Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine sutra na svom stadionu dočekuju APOEL u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Trener APOEL-a Rikardo Sa Pinto svestan je da njegova ekipa ima prednost od jednog gola uoči revanša, ali smatra da je sve otvoreno na Karađorđu budući da će Vojvodina želeti pred svojim navijačima da se dokaže. 

- Uprkos pobedi u prvoj utakmici dvomeč je još otvoren. Odgovara nam i remi, ali smo u Novi Sad stigli sa ciljem da pobedimo. Ukoliko nam protivnik dozvoli, imaćemo isti posed i mentalitet, to jeste naš cilj. Želimo da igramo kao u prvoj utakmici gde smo dominirali i imali šanse. Ne menjamo našu filozofiju, a ona je da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Nikada ne igram na nerešeno jer 90% klubova sa takvim pristupom gubi - rekao je Rikardo Sa Pinto. 

Portugalski stručnjak govorio je o manama i vrlimana Vojvodine, ali i svoje ekipe koja je bila dominantna tokom prve utakmice u Nikoziji. 

- Moramo da po kvalitetu budemo na istom nivou kao u prvom duelu, ali da iskoristimo više šansi. Neophodno je da obratimo pažnju na kontranapade Vojvodine jer su veoma opasni iz tog segmenta, ali umeju da zaprete i iz statične faze. Očekujem presing i ofanzivu protivnika na početku jer je Vojvodini potrebno da postigne gol i iz te perspektive moramo da budemo oprezni. Znamo sve o Novosađanima i oni znaju sve o nama. Optimisti smo, moramo da budemo na potrebnom nivou mentalitetom, srcem i koncentracijom. Svaka ekipa postaje bolja kroz utakmice. Verujem da ćemo za tri meseca biti mnogo bolji, a još bolji za šest. Niko ne može da napravi tim za mesec dana. Idemo korak po korak, implementiramo našu filozofiju i način na koji igramo. Radimo svakodnevno na svemu tome. Nadam se da ćemo biti još bolji sutra, ali je pre svega cilj da se kvalifikujemo u narednu fazu - dodao je Portugalac, a potom dodaje. 

- Ulazimo u utakmicu sa stavom da je 0:0 iako smo pobedili u prvoj utakmici i rival je u situaciji da mora da juri zaostatak. Ne možemo da kontrolišemo sve, ali možemo ono što je do nas, proučili smo dobro rivala i veoma smo motivisani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija