• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2023

15:14

Al Hilal i Al Ahli izvisili! Murinjo napokon otkrio zašto je odbio milione!

Tanjug/AP

Fudbal

Al Hilal i Al Ahli izvisili! Murinjo napokon otkrio zašto je odbio milione!

Podeli vest

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo otkrio je da je odbio unosne ponude Al Ahlija i Al Hilala, prebogatih klubova iz Saudijske Arabije i dokazao je da mu je reč koju da vrednija od novca, koliki god on bio.

Murinjo ima ugovor sa Romom do juna 2024. godine, a više puta je isticao da je odbio ponude svih drugih klubova, pošto želi da ispoštuje dogovor sa rimskom "vučicom".

- Dobio sam ovog leta dve ponude iz Saudijske Arabije. Od Al Hilala i Al Ahlija. Razmišljao sam pre nego što sam ih obavestio da nemam nameru da prihvatim. Isto sam rekao i mojima kod kuće. Sa jedne strane sam se osetio kao zatočenik reči koju sam dao igračima u Budimpešti posle izgubljenog finala Lige Evrope od Sevilje i navijačima posle utakmice sa Specijom, kada sam im nagovestio da ostajem. Ali ako me pitate da li sam ponudu odbio samo iz tog razloga, moj odgovor je odrečan, nije samo zbog toga - rekao je Murinjo za "Korijere".

Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

 

 

Pokazao je iskusni stručnjak koliko ceni kada ga neko dokaže da ga poštuje.

- Potpisao sam kada sam upoznao vlasnike kluba Fridkinse, njihov način govora me je kupio. Njihove reči su me dotakle duboko, to mi je bilo potrebno. ’Mislimo da si prava osoba da nam pomogneš da učinimo Romu većim klubom’, rekli su mi. Preneli su mi njihov entuzijazam, veru u projekat, dali su mi ugovor na tri godine. Progresivan rast, nikada nisam i razmišljao o tome. Kada sam došao ovde, znao sam u šta se upuštam. Broj mladih igrača koji su kod mene debitovali u ove dve godine je porastao. Kada radiš za klubove kakvi su Real, Mančester junajted ili Čelsi dovoljno je da lansiraš jednog mladog igrača po sezoni i već si uradio svoje.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Oduševljen je Portugalac italijanskim klubom.

- Znao sam da je Roma na društvenom nivou apsolutno fantastičan klub. Kada upoznaš Romine igrače pitaš se kako su tako malo trofeja osvojili? Moguće je da drugačije ne može. Da li se kajem zbog izbora? Ne, apsolutno ne.

Murinjo ne razmišlja o nekom drugom klubu i budućnosti.

- Uvek sam poštovao klub i ljude. Sa njihove strane isto osećam poštovanje i da cene svog trenera. O budućnosti treba da razmišlja uprava. Doduše, nekoliko dana jesam razmišljao o tome zašto bih gurao decu kada sledeće godine neću biti tu? Ali pod broj jedan: ja radim za ovaj klub. Drugo, za klub je nenormalno važno da stvore određene uslove. Kao što smo videli, ta deca su, u vrlo teškom trenutku za sportskog direktora Tijaga Pinta, obezbedila klubu 30.000.000 evra da bi rešili probleme sa finansijskim fer-plejom. I gde je onda krivica dece što ja imam ugovor samo na godinu dana? Rikardo Pagano će da postane dobar, ne želim to da kažem za Pisilija, jer ga još gledam kao dete, čak i fizički, moraće da mnogo evoluira, ali ima ispravnu glavu. Pagano će da bude kao Bove. U situaciji smo u kojoj nijedan trener na svetu ne voli da bude. Pinto zna da kasnimo, čak i gazde znaju da kasnimo… Beloti će imati mnogo produktivniju sezonu. Što se mene lično tiče, imam ime za napad, jer sam obično vrlo objektivan i pragmatičan. Ima jedan, ali nije nam u dometu, tako su mi rekli. Morata? Mogu samo da kažem da nije Kilijan Mbape.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Srećan je Žoze jer Paulo Dibala ostaje.

- Kada je došao 1. avgust i klauzula istekla spavao sam bolje. On je za nas zlatan, ne smemo da ga damo.

Murinjo (60) je pre Rome trenirao Totenhem, Mančester junajted, Čelsi, Real, Inter, Čelsi, Porto, Benfiku i Leiriju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija