• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

09:02

Podlo! Hrvati su imali plan, isplivali detalji krvavog sukoba!

EPAIMAGES

Fudbal

Podlo! Hrvati su imali plan, isplivali detalji krvavog sukoba!

Podeli vest

Navijači zagrebačkog Dinama, "Bed Blu Bojsi" ubili su navijača AEK-a tokom brutalne tuče u Atini, a kako prenose mediji u Grčkoj imali su pomoć navijača Panatinaikosa i jasan plan.

UEFA je jasno naglasila da na meču neće biti gostujućih navijača, ali se ipak velika grupa pristalica hrvatskog kluba uputila ka Grčkoj. Procena je da ih je oko 200 stiglo u Atinu, pa je došlo je do nereda i sukoba u kvartu Nea Filadelfija u nedelju veče, jedan navijač je ubijen, devojčica povređan, a 96 osoba je uhapšeno.

Kako prenose mediji u Grčkoj tamošnja policija je znala za dolazak navijača, pa je pristalice Dinama stavila pod pratnju, ali su oni imali već spreman plan šta da rade po dolasku u Atinu. Kada su stigli u grad razdvojili su se u svim pravcima, u malim grupama i tako umakli organima reda.

To nije sve. Mediji pišu da su uz "Bed Blu Bojse" bili i pripadnici navijačke grupe "Gejt 13", pristalice Panatinaikosa, koji su u "bratskim" odnosima sa Hrvatima. Dve grupe su se navodno srele kod stanice "Irini", da bi potom zajedno, vozom otišli do stanice "Pefkakija", odakle su se peške uputili ka stadionu gde su bili navijači AEK-a.

Do stadiona su se kretali kroz više ruta, a kada su došli u blizinu "Opap Arene", sastali su se i krenuli da biju svakog ko im se našao na putu. Napravili su potpuni haos po gradu, građani Atine su svedočili groznim scenama jer je stotine huligana trčalo kroz grad sa motkama, noževima, molotovljevim koktelima...

 

 

 

 

 

Na društvenim mrežama osvanuli su snimci dugačke kolone vozila sa hrvatskim navijačima, zabeleženi na državnoj magistrali satima pre krvavog sukoba.

 

 

 

Prema poslednjim informacijama uhapšeno je 96 osoba, a među njima je 87 hrvatskih državljana, pet Grka i jedan Austrijanac, Albanac Bosanac i Nemac. Policija radi sve kako bi što pre identifikovala osobu koja je ubila navijača AEK-a.

Utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana u utorak od 20.45 na stadionu AEK-a. Ali, s obzirom na tragičnu smrt 29-godišnjeg navijača AEK-a, nije poznato da li će organizatori dozvoliti odigravanje utakmice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija