• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

08:43

Strava i užas! Hrvati razbili glavu devojčici, uhapšeno 96 huligana u Atini(VIDEO)

EPAIMAGES

Fudbal

Strava i užas! Hrvati razbili glavu devojčici, uhapšeno 96 huligana u Atini(VIDEO)

Podeli vest

U ponedeljak uveče došlo je do brutalne tuče u Atini, huligani Dinama iz Zagreba ubili su 29-godišnjeg navijača AEK-a, a povredili 12-godišnju devojčicu.

U Atinu je pred utakmicu dva kluba u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (utorak, 20.45) došlo oko 200 navijača Dinama, uprkos zabrani, a maskirani "Bed Blu Bojsi" napali navijače AEK-a palicama i molotovljevim koktelima. Morala je da se meša i policija, koja je zaustavila sukob, a poznati se i detalji haosa.

Nažalost, jedan navijač je izboden i preminuo je u bolnici, kako prenose grčki mediji u incidentu je  povređena i 12-godišnja devojčica, dok je prema poslednjim informacijama uhapšeno 96 osoba. Među uhapšenima je 87 hrvatskih državljana, pet Grka i jedan Austrijanac, Albanac Bosanac i Nemac. Policija radi sve kako bi što pre identifikovala osobu koja je ubila navijača AEK-a.

Utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana u utorak od 20.45 na stadionu AEK-a. Ali, s obzirom na tragičnu smrt navijača AEK-a, nije poznato da li će organizatori dozvoliti odigravanje utakmice.

Što se tiče devojčice, ona se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Navijači su divljali usred grada, pa su nastradali i nedužni posmatrači koji su bili i baštama obližnjih kafića. Jedan kamen je nažalost pogodio i devojčicu i razbio joj glavu. Grčki mediji pišu da nije u životnoj opasnosti. 

 

 

Huligani zagrebačkog Dinama "Bed Blu Bojsi" nožem su usmrtili 22-godišnjeg momka. Prema informacijama koje su objavili grčki mediji, nesrećni mladić je preminuo usled posledica višestrukih ubodnih rana. Lekari su uložili velike napore, ali nažalost, mogli su da konstatuju samo smrt. Tokom tuče povređeno je još osam osoba, tri Grka i pet Hrvata, a među povređenima je i maloletni 17-godišnjak, a zadobio je povrede glave.

 

 

Uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona između Dinama i grčkog AEK-a, deo navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atinu organizovano u koloni automobila. Prema izvorima koji su bliski policiji, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno osiguranje, ali očigledno nisu bili dobro organizovani jer su huligani napravili haos. Ostaje nejasno zašto Grci nisu reagovali pre nego što su pristalice Dinama stigle u Atinu, s obzirom na to da je meč proglašen utakmicom visokog rizika.

Takođe, navodno su se huliganima Dinama u napadu na pristalice AEK-a pridružili navijači Panatinaikosa, koje su veliki rivali "žutih", a u prijateljskim odnosima sa "Bed Blu Bojsima".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija