• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2023

19:15

Golman PAOK-a za Informer o skandalu u Splitu! Živković: Nije bilo prijatno videti transparent

profimedia

Fudbal

Golman PAOK-a za Informer o skandalu u Splitu! Živković: Nije bilo prijatno videti transparent

Podeli vest

Bivši golman Partizana Živko Živković (34) koji je sada među stativama grčkog PAOK-a, govorio je za Informer o duelu sa hrvatskim Hajdukom u kvalifikacijama za Ligu konferencija i o sramnom transpantu, koji su navijači "torcide" razvili sinoć na "Poljudu".

Hrvatski i grčki klub odigrali su 0:0 u prvoj utakmici trećeg po kvalitetu UEFA takmičenja, a meč u Splitu okarakterisan je duel visokog rizika, zbog ubivstva navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa (29) u Atini od strane huligana zagrebačkog Dinama.

Očekivano, utakmica nije mogla da prođe bez incidenta, pošto su pristalice Hajduka istakle skandaloznu poruku kojom su veličali zločinačku akciju "Oluja"

"Crveno beli plavi na tvrđavu se vraća, opet Hrvat Kninom ponosno korača! Oluja 95", stajalo je na transparentu.

Golman Živković je meč sa Hajdukom posmatrao sa klupe, ali je video sramnu poruku na tribinama "Poljuda" i priznaje da mu nije bilo uopšte prijatno.

- Video sam transparent i mogu da kažem da nije bilo prijatno u tom momentu. Bio sam dete kada se sve to dešavalo između dve zemlje, ali to ne umanjuje ništa. Spiker je na stadionu odmah opomenuo navijače da ga sklone i da ne ubacuju baklje na teren. Atmosfera je bila odlična i bili su fer domaćini, osim što su pevali neke pesme posvećene Partizanu, jer je dobro poznato da su crno-beli i PAOK bratski klubovi, da imaju iste navijače, zaista veliku armiju i sjajnu zajedničku podršku - rekao je Živković za Informer.

Foto: profimedia

 

Iskusni čuvar mreže osudio je užasan zločin i ubistvo navijača AEK-a u Atini.

- Mislim da trebaju svi da se ugledaju na lige gde ljubitelji fudbala dolaze prodično na stadione, sa decom, bebama... Upućen sam sta se dešavalo i osuđujem svaku vrstu nasilja. Mi nismo imali neprijatnih situacija u Splitu. Ne mogu naravno da kažem da su nas bratski dočekali, ali bilo je kao i svako drugo gostovanje. Moram da kažem da su taj transparent odmah uklonili nakon opomene. Očekujemo svi da će i "grobari" biti na našoj utakmici u Solunu i bez sumnje će biti vrela atmosfera, a neće biti prijatno ekipi iz Hrvatske - objasnio je Živkovic.

Sledećeg četvrtka je revanš meč u Solunu, a Živković je uveren da će njegova ekipa uz pomoć navijača proći u narednu rundu takmičenja.

- Imamo velike nade za revanš i smatram da ćemo pred našim punim stadionom u paklenoj atmosferi slaviti. Uvek je fenomenalno na "Tumbi" i čvrsto verujemo da možemo da prođemo u narednu rudnu plej-ofa Lige konferencija uz podršku naših navijača - zaključio je Živković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija