• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2023

06:45

TSC sanja senzaciju! Trener Lazetić pred Bragu: Izvukli smo pouke, idemo na pobedu

EPA Images

Fudbal

TSC sanja senzaciju! Trener Lazetić pred Bragu: Izvukli smo pouke, idemo na pobedu

Podeli vest

Fudbaleri TSC pokušaće večeras da naprave senzaciju i izbore plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Klub iz Bačke Topole dočekuje od 20 časova portugalsku Bragu u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za najjače elitno takmiečenje. Pred srpskim viceprvakom je vrlo težak zadatak, s obzirom na to da je prošle sedmice doživeo težak poraz u Portugalu od 3:0.

Braga je u tom meču pokazala da je u ovom trenutku znatno kvalitetniji i skuplji tim, a pred TSC je zadatak da joj se u večerašnjem meču dostojno suprotstavi.

Teško je očekivati da ekipa Žarka Lazetića može da nadoknadi tri gola zaostatka, ali nema sumnje da će sve učiniti da barem oteža posao nekadašnjem finalisti Lige Evrope.

- Teoretski bi najbolje bilo da damo jedan gol na početku, jedan sredinom i jedan na kraju utakmice, to bi za nas bilo odlično. Na svakoj utakmici imamo izuzetno ofanzivan pristup i plan igre, ali što je bolji protivnik, više i od njega zavisi. U prvoj utakmici Braga je bila izuzetno defanzivno dobro organizovana ekipa. Mi smo bili malo impresionirani, malo nam je više bežala lopta i nismo uspevali da dođemo do igre kakvu smo želeli. U drugom je bilo bolje, adaptirali smo se na te uslove i bili hrabriji. Očekujem da smo dobre pouke izvukli i kao stručni štab i kao tim, i da ćemo uspeti u većem delu meča da pariramo Bragi - rekao je Lazetić.

Foto: Starsportphoto

Trener TSC Žarko Lazetić

Strateg na klupi Topolčana dodaje da će ekipa dati sve od sebe da pred svojim navijačima stigne do dobrog rezultata.

- Da sad ne najavljujem neke rezultate, da ćemo napraviti čuda, dati ne znam koliko golova, proći dalje, bilo bi možda degutantno i malo neozbiljno s obzirom na rezultat. Ali da ćemo ići na pobedu i da učinimo nešto veliko, to je sigurno, jer ne smemo da zaboravimo da smo se godinu dana pripremali i pokušavali da uopšte dođemo u poziciju da igramo na ovom nivou. Pokušaćemo da poluvreme po poluvreme pobedimo, da se fokusiramo na trenutak koji dolazi, koji je istorijski za klub i za sve ovde u Bačkoj Topoli. Ambijent, pun stadion, nešto što će biti teško ponoviti. Da budemo dostojni onoga što smo uspeli da izborimo, da dostojno prezentujemo klub, tim i sve nas zajedno, da pokušamo da dođemo u poziciju da se borimo za nastavak - naveo je Žarko Lazetić.

 

Trener Brage: Ništa nije gotovo

Trener portugalskog predstavnika Artur Žorž odbija da kaže da je njegova ekipa u prvom meču rešila pitanje pobednika dvomeča.
- Što se tiče kvalifikacija za Ligu šampiona, nikad ne možete da tvrdite da je gotovo. Siguran sam da u TSC-u razmišljaju kako ništa nije izgubljeno. Revanšu ćemo pristupiti jednako odlučno kao u prvom meču. Probaćemo da i u Srbiji budemo konkretni i da slavimo na gostovanju - kaže trener Brage.


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija