• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2023

06:44

Balada o neslavnom kapitenu! Došao je na velika vrata koja kao da su se zauvek zaključala!

EPA-EFE/PETER POWEL

Fudbal

Balada o neslavnom kapitenu! Došao je na velika vrata koja kao da su se zauvek zaključala!

Podeli vest

Sapunica Harija Megvajera i Mančester junajteda još traje, a po novim informacijama nekadašnji kapiten "crvenih đavola" će ostati na "Old Trafordu".

Delovalo je da će Hari Megvajer  preći u Vest Hem u transferu vrednom 30 miliona evra, ipak navodno je iskusni štoper od Junajteda tražio da mu se isplati sedam miliona evra, tako da se ova sada već tragikomična situacija nastavlja.

Navijači su se obradovali i pomisli da će videti leđa neslavnom kapitenu "crvenih đavola", ipak Megvajer je novim potezom šokirao celokupnu fudalsku javnosf i ponovo iznervirao vatrene pristalice Junajteda.

Sve je bilo spremno da se preseli iz Mančestera u London, ali za sada Hari ostaje na istoj adresi, ukoliko se situacija ne promeni.

REKORDNI TRANSFER

Hari Megvajer je na "Old Traford" stigao iz Lestera u leto 2019. godine, a Junajted je za njega iskeširao čak 90 miliona evra.

U pitanju je rekord kada su u pitanju fudbalski transferi defanzivaca, ali po mnogim navijačima u pitanju je čisto bacanje para.

Foto: EPA-EFE/Filip Singer

 

 

Mnogo se očekivalo od štopera, ali nijedna želja fanova Mančester junajteda kroz sve ove godine se nije ostvarila, pa ni ona da  napusti klub.

Pamtiće dugo vatrene pristalice Mančestera Megvajera, ipak ne po dobrom, a  izgleda da su  se sada bez potrebe radovali.

Njemu je letos oduzeta kapitenska traka, činilo se da je to idealna prilika da napusti klub, a interesovanje Vest Hema je raslo, ali ova priča još nema epilog.

INTERNET SENZACIJA

Bez obzira što se nije proslavio u slavnom dresu Mančester junajteda, za Megvajera se može reći da je veoma popularan.

Na internetu se svaki dan pojavi video neke njegove greške sa meča, a fanovi ostavljaju urnebesne komentare na njegov račun.

Gafovi Megvajera su se ređali iz utakmice u utakmicu. On je svojim nespretnim potezima nervirao  navijače tima sa "teatra snova", a fudbalski fanovi su se naslađivali njegovim greškama.

Godinama  je predmet  podsmeha na internetu, ali nikada nije mario za to, čak je davao optimistične izjave da je on bitna karika u timu i da sa njim ekipa uvek pobeđuje.

Ipak, istina je da je Megvajer prošle sezone uglavno dobijao šansu u poslednjim minutama utakmica, a kada je bio starter, "đavoli" se baš nisu dobro proveli, što potvrđuje dvomeč protiv Sevilje kada su elminisani iz Lige Evrope.

STANDARDNI REPREZENTATIVAC ENGLESKE

Bez obzira na sve greške, selektor Engleske Garet Sautgejt ima apsolutno poverenje u Harija Megvajera.

U selekciji "gordog albiona", štoper je uvek u startnoj postavi, a i zamenik je kapitena Harija Kejna.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

 

 

Sautgejt je čak svojevremeno pisao glavnom strategu Mančester junajteda, Eriku Ten Hagu da pruži šansu Hariju jer je on jako potreban repreznetaciji i da bi bilo dobro da bude starter i u klubu.

Ipak, njegove molbe nisu uslišene, ali svakako je Megvajer imao svoje zagarantovano mesto u reprezentaciji Engleske.

Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

 

 

On je za sada upisao 57 golova u dresu svoje zemlje, a  uz to je postigao i sedam golova što je dobra statistika za defanzivnog fudbalera.

ŠTA JE NAJBOLJE ZA MEGVAJERA?

Mnogi misle da će Megvajeru transfer u drugi klub dobro doći, da će se konačno osloboditi pritiska i prodisati punim plućima.

Jasno je da je svaki njegov korak pažljiv praćen, a svaka greška krupno zabeležena, tako da je sigurno osećao ogroman pritisak.

Foto: Reuters

 

 

Megvajer ima 30 godina, tako da je još u najboljim godina, ukoliko izađe iz ovo začaranog Mančesterovog lavirinta, imaće dovoljno vremena da se vrati na prave staze.

Dolazak u tim poput Vest Hema bi Megvajaru stvorio novu šansu da pokaže da zaista ima kvalitet, što je pre godina dokazao u svoje dve sezone u dresu Lestera.

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

 

 

U slučaju odlaska fudbalski fanovi neće toliko obraćati pažnju na njega, pošto će pozornica ipak biti manja, ali nikako da se taj transfer dogodi, a sad se čini da i sam Megvajer sebi otežava situaciju.

Ova zavrzlama predugo traje, sigurno ne koristi ni njemu, a ni Mančester junajtedu, dok su sve oči uprte u Saudijsku Arabiju iščekivajući koje će sledeće veliko ime sledeće da se zaputi tamo, "crveni đavoli" vode bitku sa nekadašnjim kapitenom kojeg nikako ne mogu da se reše.

Mi kao ljubitelji ove igre, moraćemo još malo da se strpimo i da sačekamo epilog ove balade neslavnog kapitena Mančester junajteda.

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija