• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2023

15:58

Jandrić za Informer: U našem DNK je da ne odstupamo ni od jednog protivnika

Starsportphoto

Fudbal

Jandrić za Informer: U našem DNK je da ne odstupamo ni od jednog protivnika

Podeli vest

Hit ovogodišnje sezone Superlige Srbije je fudbalski klub IMT, koji sa klupe predvodi Nebojša Jandrić. Sjajni strateg je u opširnom intervjuu za "Informer" odgovorio na mnoga pitanja vezana za popularne "traktoriste".

Fudbaleri IMT-a su novajlije u Superligi, pošto su u istu stigli na kraju Prve lige Srbije koju  su završili na prvom mestu.

Debi u najvišem rangu srpskog fudbala završio se nesrećnim porazom od Spartaka u Subotici (2:1), da bi remijem protiv Voždovca (2:2) nagovestili dobre partije koje slede.

Foto: Starsportphoto

Nikola Glišić proslavlja pogodatak protiv Voždovca

Ubrzo zatim savladan je Novi Pazar u pravom prazniku za oči svih ljubitelja napadačkog fudbala (4:3). Juče je ekipa Nebojše Jandrića izvojevala pobedu nad Čukaričkim od ubedljivih 3:0 i tako postala apsolutni hit našeg fudbala.

"Informer" je stupio u kontakt sa sjajnim strategom i sa njim govorio o novom omiljenom timu Superlige Srbije.

Debitanska sezona u elitnom rangu našeg fudbala i već ste hit prvenstva. Da li ste zadovoljni početkom?

- Ne može se ostati bez pozitivne reakcije nakon ovakvog starta u najvišem rangu takmičenja. Zbog rezultata, ali i načina na koji igramo još više. Pred nama je obaveza da nastavimo dalje bez preterane euforije kako bismo ostvarili zacrtane planove - jasan je Jandrić.

Foto: Predrag Milosavljević

Stefan Stefanović

Obično je klubovima koji uđu u viši rang cilj održati se u takmičenju. Da li je vama cilj opstanak ili nešto više?

Ovaj klub ima u svom DNK da ne odstupa ni od jednog protivnika, iako svakoga poštujemo. Pobeda je jedino merilo uspeha i u skladu sa tim se mi i pripremamo za svaku utakmicu. Dugoročni ciljevi su visoko postavljeni i nikada se nećemo zadovoljiti postignutim, kako bismo se "gurali" van zone komfora i prevazilazili svoje mogućnosti - poručuje nekadašnji trener Voždovca.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri IMT-a

Igrate vrlo efikasno, utakmice su izuzetno zanimljive i sa velikim brojem golova. Da li je Vaša filozofija napadački fudbal?

Apsolutno uživam u takvom načinu igre - postići gol više od protivnika. Oduvek sam negovao takav način fudbala. Kada kao novajlije, sa relativno mladom i neiskusnom ekipom postignete 10 golova u prva četiri kola Superlige Srbije, sa ne mnogo "stopostotnih" šansi, jasno je da se radi dobro. Mišljenja sam da će kroz ovakav pristup mladi igrači dostići svoje snove - smatra Jandrić.

Foto: Predrag Milosavljević

Nebojša Jandrić

Miloš Luković je biser vaše škole fudbala. Prošle sezone je dao 15 golova u Prvoj ligi Srbije, da li ste očekivali da će biti efikasan i u elitnom rangu?

- Upravo su mladi igrači iz našeg pogona nadolazeća snaga IMT-a. To su igrači poput Lukovića i Nikole Vukića, a za njima dolaze neki novi potencijalni prvotimci, koji će klubu u budućnosti dati novu dimenziju u igri. Omladinski tim nam je prošle sezone bio treći u Omladinskoj ligi Srbije, a ove su krenuli sa dve pobede na startu - poručuje Jandrić.

Foto: Starsportphoto

Miloš Luković

Sledi serija teških utakmica. TSC u Bačkoj Palanci, pa Partizan na krovu "Stadiona"... Kakva su očekivanja?

Što se tiče izazova koji slede, doživljavamo ih na isti način kao i do sada. Kao novu priliku za dokazivanje, učenje i usavršavanje. Težimo konstantnosti što je najveći izazov i za mnogo jače timove od našeg. Jedno je sigurno, nećemo odustati od našeg načina - zaključio je Jandrić u razgovoru za "Informer".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija