• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2023

11:45

Vlahović uverava: Okrećemo novi list, misli na Litvaniji!

Starsportphoto

Fudbal

Vlahović uverava: Okrećemo novi list, misli na Litvaniji!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije otežali su sebi plasman na Evropsko prvenstvo 2024. nakon što su poraženi od Mađarske 2:1. Dušan Vlahović, posle čijeg udarca se lopta odbila o defanzivca gostiju i završila u mreži, uverava da je amtosfera u taboru Dragana Stojkovića Piksija odlična i da su svi fokusirani na naredni meč - Litvanija.

Sutrašnja utakmica sa Litvanijom (20.45 RTS 1) ima imperativ pobede za reprezentaciju Srbije, koja se trenutno nalazi na drugom mestu u grupi iza selekcije Mađarske, a ispred pomenutih Litvanaca, Crne Gore i Bugarske.

Standings provided by Sofascore

Nakon propuštene prilike da se svrgne Mađarska sa prve pozicije i da mi zauzmemo to mesto, nemamo prava na grešku u narednim mečevima. Jedan od poznatijih fudbalera našeg nacionalnog tima, Dušan Vlahović ubeđen je u uspeh ekipe u kojoj vlada dobra atmosfera.

-Na nama je da se sve detaljno analizira, da izvučemo pouke iz meča sa Mađarskom i ne sumnjam da ćemo spremni i silno motivisani dočekati nedeljni okršaj sa Litvanijom. Nema mesta za paniku, okrenuli smo novi list i razmišljamo isključivo o Litvaniji. U Kaunasu nas očekuje najvažnija utakmica u ovom kvalifikacionom ciklusu - objašnjava napadač Juventusa.

Foto: Starsportphoto©

Dušan Vlahović na meču sa Mađarskom

Zatim se osvrnuo na taj poraz pred polupraznom "Marakanom" na kojoj je pristup bio zabranjen odraslima.

Poveli smo u ranoj fazi meča i imali lepu priliku da već na ovoj utakmici napravimo veliki korak ka Nemačkoj. Morali smo da nastavimo sa napadima i da dotučemo rivala. Prepustili smo im inicijativu, a tako disciplinovana, kvalitetna i organizovana ekipa kao što je Mađarska, umela je to da iskoristi i da za dva minuta preokrene rezultat. Nema šta, prvo poluvreme je bilo ispod naših standarda, ali smo u drugom zaigrali mnogo bolje i prava je šteta što nismo stigli bar do izjednačenja - kaže Vlahović.

Upravo je Vlahović imao veliku priliku da poravna rezultat, ali je fantastičnom reakcijom golman gostiju, Denes Dibuš ostavio "orlove" bez barem jednog boda sa "Marakane". Nekadašnji fudbaler Fiorentine je istakao da je golman Ferencvaroša briljirao tokom čitavog meča.

Foto: Starsportphoto©

Denes Dibuš

- Ne samo u situaciji posle mog šuta, njihov golman je blistao tokom cele utakmice i moram da mu čestitam na fenomenalnoj partiji. Prosto je neverovatno, šta je sve odbranio. Za napadača je veoma teško kada ne postigne gol, a pogotovo kada njegova ekipa izgubi bodove - priznao je Vlahović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nemci potcenjuju Srbiju?! Otkazali trening pred finale!
Košarka

Nemci potcenjuju Srbiju?! Otkazali trening pred finale!

Košarkaška reprezentacija Nemačke donela je "zanimljivu" odluku i današnji trening pred sutrašnji meč sa Srbijom u finalu proglasila "neobaveznim". Što znači da će igrači učestvovati samo u šuterskom treningu manjeg intenziteta.

09.09.2023

11:13

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31