• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2023

20:52

Ludilo u Bernu, Lajpcig je lider Zvezdine grupe! (FOTO/VIDEO)

EPA

Fudbal

Ludilo u Bernu, Lajpcig je lider Zvezdine grupe! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Spektakularna utakmica u Zvezdinoj grupi na startu Lige šampiona

Spektakl već na otvaranju Lige šampiona! Fudbaleri Lajpciga večeras su kao gosti u Bernu savladali Jang bojs sa 3:1 (1:1) u fenomenalnoj utakmici na startu grupe G elitnog evropskog takmičenja.

Foto: EPA

 

 

Naravno, reč je o grupi gde se nalazi i Crvena zvezda, koja večeras gostuje aktuelnom šampionu Evrope Mančester sitiju. Sudeći po onome što smo mogli večeras da vidimo u Švajcarskoj, Zvezdi će biti teško protiv svakog rivala u grupi, jer su i Jang bojs i Lajpcig izuzetno brze, taktički potkovane i fizički pripremljene ekipe.

Ipak, jasno je da će izabranici Baraka Bahara moći da se nose sa Jang bojsom, koji je samo 15 minuta u toku večerašnjeg meča pokazao da ima određeni kvalitet.

Pobedu Lajpcigu doneli su Mohamed Simakan golom u 3. minutu, Ksaver Šlager golčinom u 74. i Slovenac Benjamin Šeško u drugom minutu nadoknade, dok je jedini gol za "mlade momke" postigao Mešček Elija u 33. minutu.

Foto: EPA

 

 

Kako je meč krenuo, delovalo je da će Lajpcig u potpunosti demolirati domaćina. Simakan je dao gol već u 3. minutu, a i pre toga u svega nekoliko sekundi Nemci su imali nekoliko fantastičnih prilika. I nakon pogotka štopera nemačkog tima pucalo je sve pred golom Raćopija. Nisu domaći znali šta ih je snašlo u prvih 17-18 minuta, a onda su se oslobodili pritiska.

Krenu je Jang bojs malo ka polovini rivala, preuzeo inicijativu i posed lopte i to im se isplatilo u 33. minutu. Elija je sa ivice šesnasterca špicem, kao na malom fudbalu, zakucao loptu iza Blasviča za izjednačenje i delirijum na tribinama.

Mogao je Jang bojs možda i do preokreta, ali kada to nisu uspeli krajem prvog poluvremena, šanse su im bile sve manje kako je meč odmicao. Lajpcig je bolje otvorio i drugi deo meča, sudija iz Albanije Jorgđi je propustio priliku da dosudi penal za njih iako je gledao VAR, a potom im je poništio gol Benjamina Šeška zbog vrlo malog ofsajda. 

Inicijativa Lajpciga isplatila se u 74. minutu, kada je Ksaver Šlager golčinom sa 25 metara doneo novo vođstvo nemačkom timu.

 

 

Otvorio se potom Jang bojs, krenuo na sve ili ništa, što je otvorilo mnogo prostora gostima. To je na kraju iskoristio Slovenac Benjamin Šeško, za konačin 3:1. Apsolutno zaslužena pobeda nemačkog tima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija