• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2023

20:33

Lajpcig pregazio Jang bojs, Šeško stavio tačku (VIDEO)

EPA

Fudbal

Lajpcig pregazio Jang bojs, Šeško stavio tačku (VIDEO)

Podeli vest

Kucnuo je čas, počinje najjače i najatraktivnije međunarodno evropsko takmičenje

Čekanja više nema, startuje Liga šampiona! Utakmicama Jang bojs - Lajpcig i Milan - Njukasl počinje 33. izdanje najjačeg evropskog takmičenja u ovom formatu i pod ovim nazivom.

Predstavnik Srbije u eliti biće Crvena zvezda, koja je prvi put u istoriji izborila direktan plasman grupnu fazu. I već na startu takmičenja, Zvezdini rivali će izaći na teren. U pitanju su Jang bojs i Lajpcig, koji od 18.45 (Arena 2 premijum) u Bernu igraju meč 1. kola G grupe.

JANG BOJS - LAJPCIG 1:3 (1:1) (KRAJ)

Grad: Bern. Stadion: Vankdorf. Sudija: Enea Jorgđi (Albanija).

JANG BOJS: Raćopi - Janko, Amenda, Kamara, Benito - Nijase, Garsija, Lojper, Ugrinić - Elia, Iten. Trener Rafael Viki.

LAJPCIG: Blasvič - Raum, Lukeba, Simakan, Henriks - Šleger, Kampl, Forsberg, Simons - Poulsen, Openda. Trener Marko Roze.

 

 

MILAN - NJUKASL 0:0 (KRAJ)

Grad: Milan. Stadion: San Siro. Sudija: Hose Marija Sančez (Španija).

MILAN: Menjan - Kalabrija, Tio, Tomori, Ernandez - Loftus Čik, Krunić, Pobega - Čukvueze, Žiru, Leao. Trener Stefano Pioli.

NJUKASL: Poup - Burn, Botman, Šer, Tripije - Tonali, Gimaraeš, Longstaf - Gordon, Isak, Marfi. Trener: Edi Hau.

 

U istom terminu (Arena 3 premijum) počinje i meč Milan - Njukasl u grupi F i to će zvanično biti prve utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona za sezonu 2023/24.

Na portalu Informer.rs možete iz minuta u minut pratiti dešavanja kako iz Berna sa meča Jang Bojs - Lajpcig, tako i iz Milana sa duela Milan - Njukasl.

 

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

20.41 - Završile su se utakmice u Bernu i Milanu. Lajpcig je tukao kao gost Jang bojs, dok Milan i Njukasl odigrali su 0:0.

92. minut - BENJAMIN ŠEŠKO STAVLJA TAČKU! Pobeda Lajpciga za 3:1!

90. minut - Žuti karton za Simakana. Zaustavio je Eliju u opasnom naletu.

87. minut - Nema promena u Milanu i Bernu. Lajpcig se sada brani, pošto Jang bojs na sve načine pokušava da dođe makar do boda. Sa druge strane, znatno dosadniji meč na "San Siru".

73. minut - KAKAV GOL KSAVERA ŠLAGERA! Šutirao je austrijski reprezentativac sjajno po zemlji sa preko 25 metara, nikoga nije zakačila i vodi Lajpcig ponovo 2:1!

 

 

71. minut - Opasna kontra domaćina, Kambula je šutirao, ali je Blasvič odbranio.

67. minut - Poništen gol Lajpcigu. Rezervista Benjamin Šeško bio je strelac, a sudija je nakon konsultacija sa VAR sobom utvrdio da je bio u malom ofsajdu.

66. minut - Pripretio je Jang bojs preko Elije, ali pored gola.

Foto: EPA

 

 

62. minut - Neverovatno šta je odbranio golman Jang bojsa Raćopi! Openda je šutirao glavom sa svega nekoliko metara, ali čuvar mreže švajcarskog tima skinuo je udarac. Maestralna intervencija!

60. minut - Ponovo pritiska Lajpcig, ovog puta u šansi Openda, ali je izblokiran. Zasad se uspešno brani domaći tim.

54. minut - gledaće albanski sudija Jorgđi VAR. Oboren je Ćavi Simons, ostala je noga golmanu Raćopiju, ali arbitar pokazuje da nije jedanaesterac. Prilično nejasna odluka, pošto je bilo maltene očigledno da je bilo kontakta. 

46. minut - Počela su druga poluvremena u Milanu, odnosno Bernu. Nema golova na utakmici Milan - Njukasl, dok je sve prštalo u meču Jang bojs - Lajpcig.

 

PRVO POLUVREME

45. minut - Poluvreme u Milanu, gde je daleko manje zanimljivo nego u Bernu. Videćemo kako će se odvijati utakmice u drugom delu. Nerešno je i na "San Siru" i na "Vankdorfu".

43. minut - Činilo se u prvih 15 minuta da će Lajpcig pregaziti Jang bojs na "Vankdorfu", ali se domaćin oslobodio pritiska i pokazao zube. U drugom delu prvog poluvremena Švajcarci su preuzeli inicijativu i pokvarili koncepciju igre gostiju. 

33. minut - IZJEDNAČUJE JANG BOJS! Bio je tim iz Berna apsolutno potčinjen, ali malo po malo se oslobodio pritiska. Mesčak Elija je fantastično reagovao sa ivice kaznenog prostora i izjednačio! Ima šta da pokaže Jang bojs!

 

 

 

 

 

 

32. minut - Lojper je prvi put zapretio golmanu Lajpciga. Šutirao je vezista Jang bojsa iz velike daljine, ali pored gola.

31. minut - Malo se oslobodio pritiska Jang bojs, ali ne uspeva da dođe do ozbiljne šanse. Ipak, pomak u njihovoj igri je primetan.

25. minut - Nema promena na utakmici Milan - Njukasl, dok je u Bernu trenutno nešto mirniji period meča.

13. minut - Ćavi Simons je bio u fantastičnoj šansi, šutirao je pored gola. Imao je sada Jang bojs i sreće. "Ubija" Lajpcig domaćina, već šest opasnih šuteva ka golu "mladih momaka", a nije prošla ni trećina prvog poluvremena.

11. minut - Ne može Jang bojs da pređe centar kako treba. Strašna je ekipa Lajpcig, non stop su na polovini rivala. Poulsen ovog puta pokušava glavom, ali nema promene rezultata.

8. minut - Nastavlja se strahovit pritisak Lajpciga. Još jedan korner, ponovo lopta ka Opendi i Simakanu, ali nema opasnosti ovog puta.

Foto: EPA

 

 

3. minut - VODI LAJPCIG! Razbio je Lajpcig Jang Bojs u prvih nekoliko sekundi, Raum je centrirao iz kornera, a odlično se snašao Mohamed Simakan. Vodi nemački tim!

 

 

 

 

 

 

2. minut - Sada Poulsen! Kakav start Lajpciga, au! Poulsen je ovog puta šutirao, brani Raćopi, korner za Lajpcig.

2. minut - Sada Forsberg u opasnoj šansi, ali izblokiran. Furiozan start nemačkog sastava.

1. minut - Već opasan napad za Lajpcig, Openda je bio pred golom Jang bojsa, ali je pogodio spoljni deo mreže.

18.45 - Počeli su mečevi u Bernu i Milanu, počelo je 33. izdanje Lige šampiona u ovom formatu!

 

 

18.18 - Crvena zvezda ima lepe uspomene kada su u pitanju mečevi protiv Jang Bojsa, ali i sa Lajpcigovim trenerom Markom Rozeom. Poznato je da su crveno-beli dvaput u ovom veku izbacivali Švajcarce u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prvo 2004. godine, a onda i 2019. Što se tiče okršaja protiv Rozea, ovaj pedantni stručnjak bio je trener Salcburga u onom čuvenom dvomeču 2018. godine, nakon kojeg je Zvezda zaigrala u grupnoj fazi Lige šampiona.

17.45 - Izašli su sastavi i prema onome što može da se vidi, Jang Bojs se neće braniti, iako je veliki autsajder i to na svom terenu. Trener Lajpciga Marko Roze izveo je manje-više očekivanih startnih 11.

Foto: EPA

 

 

17.20 - Kladionice pred večerašnji meč, koji će itekako interesovati sve u taboru Crvene zvezde, na strani su nemačkog predstavnika. Kvota na trijumf gostiju iz Lajpciga iznosi 1,65, na remi je ravno 4,00, a na pobedu Jang Bojsa čak 5,00.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17