• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2023

20:43

Ludilo: Koliko Zvezda može da se kupi za jedan Mančester siti?

Shutterstock/printscreen

Crvena zvezda

Ludilo: Koliko Zvezda može da se kupi za jedan Mančester siti?

Podeli vest

Svaki put kada je Crvena zvezda igrala neku važnu utakmicu u Evropi, čuli smo onu čuvenu rečenicu da ne igra novac fudbal, nego igrači.

Sa druge strane, koliko para - toliko muzike. Klubovi koji imaju mnogo novca, mogu da priušte sebi odlične igrače i povećaju šanse da pobede protiv najboljih. 

Živi dokaz za to je Mančester siti, u koji su se slile milijarde evra i konačno je postao prvak Evrope. I sada kada bi trebalo da brani tutulu, na put mu je stala Crvena zvezda.. 

Dva tima odmeriće snage u grupi G, a vrednost njihovih timova nije za poređenje. Računali smo i shvatili da tim Mančester sitija vredi skoro kao 19 timova Crvene zvezde. "Građani" u ovom trenutku koštaju 1.240.000.000 evra, dok ekipa koju na raspolaganju ima Barak Bahar vredi 65.830.000 evra. 

Poređenja radi, najskuplji igrač Sitija, prema podacima sajta "Transfermarkt" je Erling Holand i cena mu je 180.000.000 evra. Dakle, skoro je tri puta skuplji od tima Crvene zvezde. 

Vrednost Lajpciga takođe nije zanemarljiva. Klub osnovan 2009. godine napravio je respektabilan tim, čija je najveća zvezda Dani Olmo. Samo Španac vredi 40.000.000 evra, dok ceo tim košta 409.400.000 evra. 

Čak je i švajcarski Jang Bojs skuplji od Crvene zvezde. Vrednost mu je 71.750.000 evra. 

Crvena zvezda ima ubedljivo najjeftiniji tim, koji vredi 65.830.000 evra. Kako kaže ovaj sajt, najskuplji igrač je Mirko Ivanić i košta devet miliona evra. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija