• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2023

20:08

Lazetić pred Vest Hem: Došli smo da pišemo istoriju!

Informer

Fudbal

Lazetić pred Vest Hem: Došli smo da pišemo istoriju!

Podeli vest

Vest Hem ima zadivljujuću istoriju, a mi našu hoćemo da pišemo na ovako velikim utakmicama, poručio je Žarko Lazetić, trener TSC-a.

Ekipa iz Bačke Topole odigraće sutra veče od 21.00 čas na "O2 Areni" meč 1. kola grupe A u Ligi Evrope. Bez ikakve dileme, ovo je najveći uspeh TSC-a u istoriji kluba, pošto prvi put igraju grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. 

Ideja im je, pre svega, da se izmere sa jačima i vide gde su i koliko mogu. Ipak, nisu u kišni London došli trustički, već žele sutra veče pred "čekićare" da izađu uzdignute glave i pokažu šta znaju. Biće malo defanzivniji nego inače, jer su svesni da ne smeju izaći otvoreno pred Vest Hem.

Foto: Starsportphoto

 

- Pre svega čestitke Vest Hemu na osvajanju Lige konferencija i čast nam je što smo gosti ovako velikom klubu u Ligi Evrope. Izazov nam je, znamo kakva je istorija Vest Hema. Oseti se čim se dođe na stadion da je to veliki klub. Mi pišemo istoriju i želimo da imamo čime da se pohvalimo. Imamo sreću da je i naš stadion izuzetan, pa nemamo ni strah ni opterećenje kad vidimo lep stadion. I naš motiviše. Više volim da inspirišem igrače, nego da im sputavam želju i ambiciju. Ideja je jasna i ja nisam pristalica menjanja nečeg što je bazično. Moguće da ćemo sutra biti više u niskoj zoni, ali to nije zbog našeg opredeljenja, nego zbog kvaliteta protivnika. Imali smo dobre defanzivne treninge, znamo šta bi trebalo da radimo sa loptom, a šta bez lopte. Videćemo koliko će nam protivnik dozvoliti - ocenio je Lazetić.

TSC je bio drugi u Superligi i igrao je kvalifikacije za Ligu šampiona. Tamo je odmerio snage sa portugalskom Bragom, a Lazetić se nada da će to iskustvo značiti njegovim igračima. 

Foto: Starsportphoto©

 

 

- Nadam se da će nam značiti iskustvo iz Brage. Vest Hem ima kvalitetnije igrače nego Braga. Drugačiji su timovi. Braga želi posed, a Vest Hem se ne bazira na posed, više je opasan u direktnoj igri i iz tranzicije. Ne zna se koja ekipa je bolja, a ne koja je slabija - zaključio je trener ekipe iz Bačke Topole.

Baš kao i Lazetić i štoper Nikola Stojić ističe da je ovo velika utakmica, verovatno najteža u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Nada se da će, zajedno sa saigračima uspeti da se vrati neporažen u Srbiju.

- Ovo je najteže gostovanje u grupi, ali godinu dana smo radili da bismo došli u situaciju da igramo ovakve utakmice. Ovo je veliko iskustvo, veliki izazov, treba da težimo pozitivnom rezultatu. Voleo bih da se vratimo neporaženi, da predstavimo i klub i sebe u dobrom svetlu. Daćemo sve od sebe da ostvarimo sve što smo planirali - ocenio je Stojić.

Posebno ga inspiriše što će da se suprostaviti zvezdama koje svake nedelje nastupaju u Premijer ligi, kao što su Antonio, brazilac Paketa i mnogi drugi.

- Pogledao sam dosta klipova njihovih igrača i spreman sam da odgovorim na zahteve. Jasno mi je da su to igrači koje smo do juče gledali samo na televiziji. Nisam nikad igrao protiv slične ekipe, svi smo jako inspirisani da se pokažemo. Veliki je izazov i za klub i za sve nas. Težićemo da svake godine budemo deo evropskih takmičenja - zaključio je Stojić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija