• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

22:59

TSC pao usred Londona uprkos istorijskom golu Stanića (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

TSC pao usred Londona uprkos istorijskom golu Stanića (VIDEO)

Podeli vest

Vest Hem održao čas srpskom viceprvaku, uprkos tome što je tim iz Bačke Topole prvi poveo.

Fudbaleri TSC-a poraženi su sinoć 3:1 (3:1) na "Olimpijskom stadionu" u Londonu od Vest Hema u meču 1. kola grupe A Lige Evrope. Pamtiće ovu utakmicu posebno Petar Stanić, pošto je 47. minutu doveo svoj tim u vođstvo i ujedno postigao prvi pogodak u istoriji TSC-a u grupi nekog evropskog takmičenja.

Međutim, radovanje nije dugo trajalo, pošto je u 66. minutu Mohamed Kudus naterao Nemanju Petrovića da pošalje loptu u sopstvenu mrežu. Četiri minuta kasnije, igrač iz Gane doveo je "čekićare" do preokreta, a konačnih 3:1 postavio je Tomas Souček u 82. minutu. Kad se sve sabere, TSC je dobro igrao, nije se obrukao, ali se kući vraća poražen.

Da je neko juče igračima TSC-a ponudio ovako prvo poluvreme, verovatno bi ga oberučke prihvatili. Znali su oni dobro gde su došli, znali su da idu na noge osvajaču Lige konferencija, klubu bogate istorije i tradicije, koji ima skup tim pun zvezda.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Sa druge strane, ekipi iz Bačke Topole ovo je bila premijerna utakmica u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i u svakom smislu imala je vatreno krštenje.

Delovali su prilično hladnokrvno, ali teško da su zaista ostali ravnodušni kad su istrčali na stavu velelepnog „Olimpijskog stadiona“. U zdanju kije prima 60.000 ljudi bilo je skoro 40.000 navijača raspoređenih na četiri tribine, koji su zdušno bodrili svoj klub i pevali čuvenu himnu.

Neposredno pre pičetka meča, London je preplavila kiša, sručio se obilan pljusak, pa je inače „brza“ podloga sada bila još „brža“.

Dobro su se držali gostujući igrači, baš kao što je trener Žarko Lazetić i najavio. Povukli su se malo bliže svom golu, ali su vrebali svaku priliku da se suprostave izabranicima Dejvida Mojesa. Nisu ih uplašile zvezde od po nekoliko desetina miliona evra poput  Pakete ili Kudusa.

Očekivano, Vest Hem je napadao. U 3. minutu Vord-Praus iz slobodnog udarca za malo je promašio gol, a usledilo je još nekoliko izglednih šansi TSC-a. Minut po minut, došlo je poluvreme, a golova nije bilo ni na jednoj strani. Takav ishod, naravno, više je odgovarao gostima. Oko sto navijača TSC-a glasno je navijalo tokom pauze.

Foto: Tanjug/AP

 

I samo je što je počelo drugo poluvreme – šok. Napadač Petar Stanić u trku je stigao Ogbonu i ukrao mu loptu, hrabro pošao napred i rutinski matirao golmana Lukasa Fabijanskog. Istinski su se radovali navijači iz Baške Topole, a iznenađujuće miran bio je trener Lazetić. Potpuno hladnogledao je šta se dešava, znajući da još nije kraj.

Odgovor na gol prva je imala publika, koja je jako počela da navija, tražeći gol od svojih ljubimaca. Zatim je usledila i reakcija „čekićara“. Napadali su, izlazili pred Simića, ne uspevajući da ga ugroze. Ipak, tako učestali napadi učinili su da popusti koncentracija gostima, pa je niz sitnih grešaka kaznion Kudus u 66. minutu. Praktično je sa gol linije ćušnuo loptu ka mreži, pokušao je da je zaustavi Nemanja Petrović i postigao je autogol.

Četiri minuta kasnije, napadač iz Gane dao je još jedan gol za potpuni preokret Vest Hema. I iako zvuči kao floskula da ne igra novac, već ljudi, ovo je bila pokazna vežba kako možete lako da se izvučete iz problema kad imate kvalitetne igrače koje ste dobro platili. Kudus je letos doveden iz Ajaksa za 43 miliona evra, tačno duplo više u odnosu na ukupnu vrednost svih igrača TSC-a zajedno. Nije više bilo dileme koji tim će izaći kao pobednik, jedino je ostalo da sačekamo konačan ishod. A za još jedan gol u Simićevoj mreži pobrinuo se Tomas Souček u 82. minutu.

U tri dana i dve utakmice sprskih klubova u Engleskoj, najpre Crvene zvezde protiv Mančester sitija, a onda i TSC-a protiv Vest Hema, potvrđeno je ono što su suštinski svi znali – to su dve dimenzije fudbala, dva nivoa, dve različite klase. Lepo je bilo gledato odmeravanje sa najboljima u svom rangu, ali su ishodi bili otrežnjenje za srpske klubove.

U grupi sa Vest Hemom i TSC su i Olimpijakos i Frajburg, a nemački tim je slavio u Pireju (2:3). Matematički još ništa nije gotovo, ali kao što rekoše iz tabora gostujučeg tima – ovo nam je sezona u kojoj ćemo da učimo. Večeras su imali svašta da nauče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija