• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.09.2023

12:46

Posle velike bure Samardžić zagrmeo: Nije se radilo o novcu!

Tanjug

Fudbal

Posle velike bure Samardžić zagrmeo: Nije se radilo o novcu!

Podeli vest

Velika prašina se podigla krajem avgusta zbog prelaska reprezentativca Srbije Lazara Samardžića u Inter. Do već viđenog transfera na kraju nije došlo, otac igrača je tvrdio jedno, a klub i agencija koja ga je zastupala sasvim drugo, pa je sada naš fudbaler rešio da progovori i stavi tačku na tu priču.

Milanski Inter je želeo da plati Lazarevom timu 16 miliona evra i pošalje Đovanija Fabijana. Sve je bilo spremno za potpisivanje ugovora, ali Samardžić nije stigao na "Đuzepe Meacu". U poslednjem trenutku navodno je njegov otac zahtevao veću proviziju i novac, Inter to nije želeo da prihvati, te dogovor nije postignut.

- Nikada se nije radilo o novcu! Sada je to gotova priča, znam šta se desilo i ne želim više da pričam o tome. Ja sam neko ko misli pozitivno, Udineze je odličan tim, organizovan klub, i ostanak ovde još jednu sezonu za mene je savršen izbor. Želim da ovde ostvarim ambicije, a posle ćemo videti - rekao je reprezentativac Srbije za italijanske medije.

Foto: EPA

 

 

Samardžić nije bio preterano raspoložen za priču, pa je na pitanje da li je razgovarao sa ocem i da li mu je ovaj objasnio zbog čega saradnja sa Interom nije postignuta, odgovorio 

- Ponavljam, nije bilo potrebe da pričam sa njim bilo šta jer znam šta se dogodilo.

Nije Srbina uznemirila činjenica što mu je propao veliki transfer.

- Preboleo sam to i odmah se vratite glavom i nogama u svakodnevni život Udinezea, sa kojim je već postigao dva gola na ovom početku sezone!

Foto: EPA

 

 

Samardžić kaže da ga nisu ni uplašili ni povredili komentari da je alav na novac.

- Ne plašim se ničega. Mnogo njih mi je pisalo, video sam te poruke, ali nisam ni na jednu odgovorio.

Otkrio je reprezentativac Srbije i da nikada nije pričao Inzagijem, koji je trebalo da mu postane trener.

- Ne, nisam pričao sa njim. Umesto toga vratio sam se u Udine gde mi je trener Sotil rekao da se već pomirio sa tim da će me ubuduće gledati samo na televizoru u dresu Intera i da je srećan što sam ipak ostao. Imam 21 godinu, za dve godine najkasnije ću napraviti taj iskorak i u glavi i na terenu. Moram još da radim na sebi, na svojoj igri.

Za kraj je rekao ono što bi veliki klubovi trebalo da znaju ukoliko ga žele! Upitan sa kim treba da komuniciraju, kao iz topa je odgovorio: 

- Sa mojim ocem  - poručio je kratko.

Podsetimo, otac srpskog fudbalera Mladen Samardžić je za italijanske medije otkrio da je Inter sve vreme pregovarao sa Rafaelom Pimentom, koja, kako on kaže, nije imala saglasnost da zastupa Lazarove interese.

- Obavili su pregovore i zaključili posao sa osobom koja nije imala ovlašćenja da vodi transfer. Naravno da mislim na Rafaelu Pimentu. Video sam je samo jednom u životu i ne znam kako je ona uspela da se ubaci kao posrednik u celu priču. Kada smo dobili nacrt ugovora sa Interom i videli da je ona potpisana kao posrednik zahtevali smo da se to promeni. Tražili smo da razgovaramo direktno sa Interom, da se direktno sastanemo sa njima i promenimo taj apsekt. Ali očigledno je da oni nisu želeli da završe transfer, tvrdili su da je ona Lazarev agent -  poručio je Mladen Samardžić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nakon toga se javio i nekadašnji reprezentativac naše zemlje Aleksandar Kolarov, koji je poručio:

Mogu u potpunosti da potvrdim verziju priče koju je iznela Rafaela Pimenta. Ja sam je upoznao sa ocem igrača i koji je prisustvovao nekim sastancima, zajedno sa mojim bratom. Njena verzija je apsolutno tačna. Žao mi je što sam čuo toliko laži od dečakovog oca - poručio je Kolarov tada za tamošnje medije.

Bilo kako bilo, Italija i dalje bruji o spektakularnom pogotku Samardžića protiv šampiona Italije Napolija u Seriji A, koji je bio bolji od njegovog Udinezea sa 4:1, a ostaje da se vidi ko će sledeći baciti udicu i biti spreman da odreši kesu za momka koji je u mlađim reprezentativnim kategorijama nosio dres Nemačke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Je*em te u usta! Mitrović psovao kao nikad zbog ovoga! (VIDEO)
Fudbal

Je*em te u usta! Mitrović psovao kao nikad zbog ovoga! (VIDEO)

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović bio je strelac za Al Hilal protiv Al Šababa u večeri za nama (2:0). Osim o sjajnim partijama našeg reprezentativca navijači bruje i o njegovom nezadovoljstvu koje je ispoljio i salvi uvreda koje je uputio najaverovatnije na račun šefa struke Žorža Žezusa.

30.09.2023

09:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija