• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

28.09.2023

10:20

Srbin igra kao da je Maradonin duh ušao u njega! Italijani raspamećeni Samardžićevim golom! (VIDEO)

EPA

Fudbal

Srbin igra kao da je Maradonin duh ušao u njega! Italijani raspamećeni Samardžićevim golom! (VIDEO)

Podeli vest

Uzeo je loptu skoro na centru igrališta, a onda redom nanizao Kajustea, pa Lobotku, zatim i Anguizu, da bi posle duplog pasa sa saigračem Saksesom poslao i Ostigarda "po burek". Izgledalo je kao da je na stadionu "Dijego Aramando Maradona" upravo duh slavnog Argentinca ušao u Srbina. Posle toga Lazar Samardžić je samo rutinski poslao loptu u mrežu, pa već sad imamo kandidata za najlepši gol u sezoni Serije A.

Tim rečima italijanski portal Fan pejdž piše o pogotkom veziste Udinezea u porazu od aktuelnog šampiona Kalča Napolija 4:1. Južnjaci su na domaćem terenu demonstrirali silu i slavili relativno lako, ali ni sinoć ni jutros niko na "čizmi" ne priča o Zjelinskom, Osimenu ili Kvaratškeliji, već samo o - Samardžiću.


"Ludi gol Udinezea, Samardžić kod Maradone kao Maradona", piše Tutosport, koji je osim video snimka spektakularnog pogotka plasirao i čak 18 fotografija koja korak po korak oslikavaju kako je tekao solo prodor novog reprezentativca Srbije.


Lazarov gol pogledajte na snimku ispod, počev od 2:09.
 

 

"Napoli je dominirao, ali Udineze može da se uteši draguljem Samardžićem", piše portal Mesađero Veneto


Legendarni italijanski defanzivac Ćiro Ferara, koji je po deset godina nastupao za Napoli i Juventus, osvojio ukupno sedam titula, bio šampion Evrope sa "bjankonerima", rekao je odmah posle utakmice da ga je Samardžićev gol podsetio na pogodak čuvenog Roberta Bađa u dresu Fiorentine takođe protiv Napolitanaca.


- Rekao sam to odmah čim sam video Samardžićev gol, učinilo mi se kao da gledam reprizu Bađovog gola baš protiv mene dok sam bio u Napoliju. I Bađo je tada predriblao praktično celu odbranu i ušao u gol. Samardžić je izuzetno talentovan igrač koji može još više da raste. Neverovatan gol - rekao je Ferara.

 

 


Zanimljivo je da je Samardžić utakmicu počeo na klupi za rezerve i u igru je ušao tek u 58. minutu utakmice. Trener Udinezea Andrea Sotil kaže, međutim, da je njegova odluka bila ispravna i da bi ponovo postupio isto.


- Lazar je odličan kad ima loptu u nogama, međutim postoje situacije kad moramo više da se branimo. Zato treneri donose određene odluke, a ja bih opet doneo istu - rekao je Sotil.


Ni na "Eurosportu" nisu ostali imuni na fantastičan pogodak srpskog fudbalera. Tako je u direktnom tekstualnom prenosu utakmice autor teksta napisao:


"Divan gol Samardžića! Aplauz za njega! Kakva magija!"


Lazar je posle utakmice konstatovao da mu je drago zbog pogotka, ali mu ne znači previše u utakmici koju je njegov tim izgubio.


- Kad daš gol, a ne pobediš - nije lepo. Znam da je gol bio atraktivan, ali bez pobede se ne računa. U poslednjih tridesetak metara moramo da budemo koncentrisaniji: uvek šutiramo, ali gol fali. Sada svi moramo da ostanemo složni i koncentrisani, da radimo i pobedimo kod kuće protiv Đenove. Moramo da uzmemo što više bodova, svi moramo da ostanemo zajedno. Veoma sam srećan što sam ovde sa ovim timom, to je veoma dobra grupa. Rezultati ce doći - naglasio je Samardžić.

 

Foto: EPA

 

 


Njegove posle reči u izjavi posle poraza od Napolija su veoma važne, jer se spekulisalo prethodnih dana o Lazarovoj spremnosti i motivisanosti. Naime, on je letos bio na pragu prelaska u Inter, već je boravio na "Đuzepe Meaci" i maltene zadužio dres, a onda je sve puklo i transfer je propao. Iz kluba su tvrdili da nije njihova krivica, menadžeri koji su posredovali u pregovorima okrivili su Samardžićevog oca, a na kraju je ispaštao mladi fudbaler.


Odlična partija u gradu podno Vezuva i spektakularan pogodak nagoveštaj su da će Samardžić obeležiti sezonu koja je tek počela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija