• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2023

12:19

Fudbaler i taksista! Matića navijači presreću na ulici pred derbi

profimedia

Fudbal

Fudbaler i taksista! Matića navijači presreću na ulici pred derbi

Podeli vest

Nemanja Matić sa Renom u derbiju Bratanje gostuje Nantu (nedelja, 20.45), a navijači su dobro pripremili srpskog asa za ovaj meč.

Ren od početka sezone ima jednu pobedu i pet uzastopnih remija, a sad im predstoji veliki derbi, pa je jasno svima da bi poraz bio ravan katastrofi. 

Matić je već čuo mnogo o derbiju i utakmnici sa Nantom, navijači Rena su se pobrinuli da ga pošteno spreme za predstojeću utakmicu. 

- Upoznat sam u istoriju između Rena i Nanta. Znam da je to posebna utakmica za navijače. Danima me već presreću navijači na ulici, kako bi mi objasnili zašto moramo da pobedimo. Jedva čekam, te velike utakmice su uvek nama fudbalerima posebno zanimljive, ali i navijačima. Poštujemo Nant, znamo da je dobra ekipa, ali verujemo u svoje kvalitete - kazao je Nemanja Matić pred utakmicu.

 

Foto: profimedia

 

 

Na pitanje kakav mu je život u Renu posle dva meseca, Matić se našalio:

- Ispunjen. Fudbaler sam i taksista. Između vožnje dece u školu i treninga, pola dana provedem u kolima. 

Srpski fudbaler se privikao na Ren, mada jednu stvar mora da popravi.

- Našao sam dve kuće, sada mogu da biram. Deca su krenula u školu, sve je kako treba. Sve osim mog francuskog, moram mnogo da se popravim. Počeo sam malo da ga učim, ide dobro za sada.

Foto: profimedia

 

 

Matić je tokom karijere igrao mnogo velikih derbija, jasno mu je šta ga čeka perotiv Nanta.

- Najveći derbi koji sam igrao u karijeri je onaj između Mančester junajteda i Liverpula. To je poseban meč za celu Englesku, koji se prati verovatno svuda u svetu. U poslednjih 10 godina je velika stvar i derbi Mančestera između Junajteda i Sitija, kao i Čelsi - Totenhem. Igrao sam i Benfika - Portom, mada ipak je Junajted - Liverpul najveći.

Naravno, navijači čekaju pobedu u derbiju.

- Imali smo pet remija iz pet mečeva. Želimo da pobedimo, naravno, mada je s druge strane dobro što ne gubimo. Verujem u ovu ekipu. Idemo korak po korak, mali detalji nam nedostaju da počnemo da pobeđujemo. Imamo veoma mladu ekipu, nikada u karijeri nisam igrao sa tako mladim momcima. Sve su to igrači od 19 i 20 godina. Mi iskusniji možemo da im pomognemo sa savetima. Mene lično ako pitate, osećam se kao da sam deo tima. Običan igrač. Naravno, sa iskustvom koje može da pomogne ekipi. Posle mesec dana u klubu sada poznajem bolje i saigrače i ljude u klubu.

Na pitanje kako mu se dopala Liga 1 do sada, uporedio ju je sa Serijom A.

- Mislim da je otvoreniji fudbal u Francuskoj nego u Seriji A. Italijani se više bave taktikom, rigorozniji su. Drugačije je. Francuski šampionat me više podseća na Premijer ligu. 

 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija