• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.10.2023

20:05

Liga šampiona: Nova blamaža Mančester junajteda

Tanjug/AP

Fudbal

Liga šampiona: Nova blamaža Mančester junajteda

Podeli vest

Uživo pratite šest mečeva u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

Nakon dvonedeljne pauze sve je spremno za nastavak Lige šampiona. Utorak nam donosi nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a čini se da će najviše pažnje privlači duel Napolija i Real Madrida. Pored toga biće veoma zanimljivo na stadionu "Đuzepe Meaca" gde će Inter dočekati Benfiku. 

Veliki favorit će u Kopenhagenu biti Bajern, Arsenal gostuje Lansu, dok će sve sem pobede Mančester junajteda u duelu sa Galatasarajem biti veliko iznenađenje. Krug mečeva na "Filips Areni" u Ajnthovenu zatvaraju PSV i Sevilja. 

UŽIVO: 

Grupa A: 
Kopenhagen - Bajern Minhen  1:2 (0:0)
Lerager 55 - Musiala 66, Tel 83

Mančester junajted - Galatasaraj  2:3 (1:1)
Hojlund 17, 67 - Zaha 23, Akturkoglu 72, Ikardi 81

Grupa B: 
Lans - Arsenal  2:1 (1:1)
Tomason 25, Vahi 70 - Žezus 14 

PSV - Sevilja  2:2 (0:0)
De Jong 86p, Teze 94 - Gudelj 67, En Nesiri 87

Grupa C: 
Union Berlin - Braga  2:3 (2:1)
Beker 30, 37 - Niakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4

Napoli - Real Madrid  2:3 (1:1)
Ostigard 19, Zijelinski 54p - Vinisijus 27, Belingem 34, Valverde 79

Grupa D: 
RB Salcburg - Real Sosijedad  0:2 (0:2)
Ojarzabal 7, Mendez 27

Inter - Benfika  1:0 (0:0)
Tiram 62

DRUGO POLUVREME: 

KRAJ! 

Kraj i na meču Intera i Benfike gde je domaćin slavio minimalnim rezultatom. Real beleži pobedu u Napulju, dok u Ajnthovenu nema pobednika - 2:2. Igra se još samo na "Old Trafordu". 

Gotovo je u Lansu gde je istoimeni klub savladao Arsenal, a pobedu beleži i Bajern protiv Kopenhagena. 

94. minut - GOOOOOOOOOOOL! Manje od minuta je ostalo do kraja meča na "Filips Areni", a PSV dolazi do pogotka, verovatno i boda! Teze je sjajno reagovao nakon rikošeta u kaznenom prostoru Sevilje i matirao Nilanda - 2:2!

90. minut - Umalo tuča u Lansu... Srušen je Bris Samba, vrlo brzo je došlo do gužve pred golom domaćih deluje da će biti mnogo žutih kartona. 

87. minut - GOOOOOOOOOL! Kratko je trajala radost PSV-a, Jusuf En Nesiri vraća prednost Sevilji. Reprezentativac Maroka bio je najviši u skoku i lagano matirao golmana domaćih - 1:2!

Foto: Tanjug

 

86. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Nerešeno je na "Filips Areni" u Ajnthovenu, koristi Luk de Jong najstrožu kaznu i lagano matira Nilanda - 1:1!

85. minut - Penal za PSV posle užasne reakcije Serhija Ramosa!

83. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Preokreće Bajern na "Parkenu" Hari Kejn je proigrao Tomasa Milera koji proigrava Matisa Tela, a Francuz donosi prednost Bavarcima - 1:2!

81. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Nije pogodio iz penala, ali jeste iz igre - Ikardi! Argentinac je pobegao kompletnoj odbrani Mančester junajteda, a onda u stilu vrhunskog napadača, što i jeste, lobovao Andrea Onanu - 2:3!

 

 

79. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Spektakularan udarac Valverdea! Lopta je pogodila prečku, odbila se o leđa Aleksa Mereta i završila u mreži, Real Madrid vodi u Napulju - 2:3!

 

 

78. minut - Obrukao se Mauro Ikardi... Argentinac je promašio čitav gol, ali i da ga je pogodio Andre Onana bi to skinuo budući da je pročitao napadača Galatasaraja. 

77. minut - PENAL! Imaće Galatasaraj priliku da sa bele tačke povede na "Old Trafordu", a Mančester do kraja ostaje sa igračem manje pošto je drugi žuti dobio Kazemiro!

74. minut - Dva neverovatna promašaja Lautara Martineza i dve izvrsne intervencije Anatolija Trubina, ostaje Benfika u životu na stadionu "Đuzepe Meaca". 

Foto: Tanjug/AP

 

72. minut - GOOOOOOOOOOOL! Kratko je trajala radost Mančester junajteda, Galatasaraj ekspresno uzvraća, lispao je Ambrabat, potom lopta kroz noge Varanu i gol postiže Akturkoglu posle asistencije Jilmaza - 2:2!

70. minut - GOOOOOOOOOOOL! Lans vodi protiv Arsenala! Još jedan preokret večeras u Ligi šampiona, Vahi pogađa mrežu Davida Raje - 2:1!

68. minut - GOOOOOOOOOOL! Goleada širom Evrope, Mančester dolazi do svođstva, strelac - Rasmus Hojlund nakon što se Davison Sančez okliznuo u katastrofalnom momentu - 2:1!

67. minut - GOOOOOOOOOOL! Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj donosi prednost Sevilji posle kornera - 0:1!

 

66. minut - GOOOOOOOOOOL! Vraća se Bajern posle spektakularnih poteza Džamala Musijale! Nemački reprezentativac promešao je kompletnu odbranu Kopenhagena i poravnao rezultat - 1:1!

62. minut - GOOOOOOOOOL! Bilo je pitanje vremena kada će Inter povesti, sada jeste! Sjajno su kombinovali Denzel Damfris i Markus Tiram, a francuski reprezentativac nastavlja svoj golgeterski niz u crno-plavom dresu - 1:0!

60. minut - Poništen gol Hojlunda na "Old Trafordu", Danac je bio u ofsajdu prilikom dodavanja Eriksena zbog čega promene rezultata nema! 

57. minut - Umalo da Zijelinski donese kompletan preokret Napolitancima! Sada je Poljak šutirao sa distance, lopta je prošla kroz čitavu odbranu Reala, ali dobro je reagovao Kepa, ostaje 2:2!

55. minut - GOOOOOOOOOOL! Kopenhagen vodi protiv Bajerna! Grabe "lavovi" ka najvećem iznenađenju večeri, Lerager je iskoristio odbitak nakon slabe reakcije Kima i matirao Ulrajha - 1:0!

 

 

54. minut - GOOOOOOOOOOL! Ponovo je nerešeno na jugu Italije, Pjotr Zijelinski maestralno šutira iz penala i uz pomoć stative matira Kepu Arizabalagu - 2:2!

52. minut - PENAL!? Viktor Osimen je prošao po boku, pokušao da uposli Kvaracheliju, ali je rukom igrao Naćo. Nakon gledanja VAR snimka Napolitanci dobijaju najstrožu kaznu. 

52. minut - Poništen gol Pedrose zbog igranja rukom. Španac je prethodno ukrao loptu Ramalju i pogodio mrežu PSV-a. 

Foto: EPAIMAGES

 

50. minut - Loša vest  za Srbiju, povredu je na meču PSV-a i Sevilje zadobio Nemanja Gudelj nakon duela sa Lukom de Jongom...

48. minut - Još jednom preti PSV u Ajnthovenu, sada je Noa Lang gađao mrežu Sevilje, ali je na mestu bio Niland, nema golova na "Filips areni". 

46. minut - Spektakularna bakljada navijača Bajern Minhena u Kopenhagenu! 

PRVO POLUVREME:

Gotova su prva poluvremena...

45. minut - Mogao je Mančester da povede u finišu prvog poluvremena, priliku je imao Mejson Maunt, ali se engleski reprezentativac obrukao... Ostaje 1:1 na "Teatru snova". 

42. minut - Galatasaraj je daleko bolji rival na "Old Trafordu"... Malo ko je to očekivao, ali nastavlja se mučenje Mančester junajteda. Sada je Ajhan imao priliku, lopta odlazi preko gola. 

39. minut - Mogao je sada Napoli da izjednači preko Viktora Osimena! Nigerijac je sjajno skočio, odneo Ridigera u duelu, ali izvrsno je na gol-liniji reagovao Kepa Arizabalaga, ostaje 1:2! 

Foto: Tanjug/AP

 

36. minut - Još jedan nalet Reala, ponovo je u dobroj šansi bio Vinisijus Žunior, Ostigard i Natan ne mogu da zaustave brzonogog Brazilca, ali ovoga puta je napadač "blankosa" šutirao daleko preko gola. 

34. minut - GOOOOOOOOOL! Ekspresan preokret Real Madrida, a strelac je Džud Belingem! Promešao je Englez kompletnu odbranu Napolija i matirao Aleksa Mereta, spetkakularan gol - 1:2!

32. minut - Loša vest za Arsenal... Bukajo Saka doživeo je povredu u Francuskoj zbog čega je morao van igre, sada je njegov nastup protiv Mančester sitija pod znakom pitanja.

29. minut - Mogao je Inter da povede preko Di Marka koji je gađao iz slobodnog udarca, ali je dobro reagovala odbrana Benfike. Sevnula je potom kontra Benfike, vukao je David Neres, ipak, sustigao ga je Nikolo Barela, ostaje 0:0. 

Foto: Tanjug/AP

 

27. minut - GOOOOOOOOL! Nastavlja se kiša golova u Ligi šampiona, sada je i Real Madrid uspeo da poravna rezultat na stadionu "Dijega Armanda Maradone". Loše je reagovao kapiten Đovani Di Lorenco, "prodao" loptu Vinisijusu koji pogađa malu mrežu - 1:1. 

25. minut - GOOOOOOOOL! Surova kazna za promašaj Kai Haverca, Lans poravnava rezultat preko Tomasona koji postiže spektakularan gol za 1:1!

23. minut - GOOOOOOOOL! Galatasaraj odmah uzvraća preko Vilfreda Zahe, baš bivši napadač Mančester junajteda matira Andrea Onanu nakon komične reakcije Diogo Daloa - 1:1. 

22. minut - Preti Bajern u Kopenhagenu, ali promene rezultata nema. Odoleva domaći sastav u dosadašnjem delu utakmice. 

Foto: Tanjug/AP

 

21. minut - Sjajna šansa za Arsenal, gađao je Kai Haverc, ali je na pravom mestu bio Bris Samba... Mnogo sreće za Lans. 

19. minut - GOOOOOOOOL! Šok podno Vezuva, Napoli vodi protiv Real Madrida! Leo Ostrigard iskoristio je odbitak nakon kornera i matirao Kepu Arizabalagu - 1:0!

17. minut - GOOOOOOOL! I ponovo premijerligaš, ovoga puta Mančester junajted. Rasmus Hojlud postiže još jedan gol u Ligi šampiona! Loše je reagovala odbrana Galatasaraja, ofsajd zamku je izbegao Markus Rašford koji je "kao na tacni" poslužio Danca - 1:0!

 

 

14. minut - GOOOOOOOL! Evo ga prvi pogodak večeras, strelac je Gabrijel Žezus, dakle, Arsenal vodi protiv Lansa u Francuskoj. Saka je iskoristo grešku protivnika, proigrao Brazilca kom nije bilo teško da matira Brisa Sambu - 0:1!

13. minut - Dve velike šanse za Benfiku na stadionu "Đuzepe Meaca"! Prvo je Aursens umalo matirao Jana Zomera, a potom je direktno iz kornera gađao Anhel di Marija, ali je njegov udarac zaustavila prečka. 

11. minut - Na meču PSV-a i Gudelja nema uzbuđenja, najbolju šansu propustio je Luk De Jong nakon kornera, ali lako je to zaustavio Niland. 

6. minut - Velika šansa za Real Madrid u Napulju, Vinisijus je kao brzi voz prošao pored Ostrigarda, gađao, ali je dobro reagovao Aleks Meret. Mnogo sreće za šampiona Italije na startu meča, ostaje 0:0. 

4. minut - Zanimljivo je na "Parkenu" gde Kopenhagen ima inicijativu na startu meča protiv Bajerna, "lavovi" su čak i zapretili golu Svena Ulrajha preko Eljonusija. 

3. minut - Tek što je utakmica na "Old Trafordu" počela, Mančester junajted odmah propušta veliku šansu. Prelako je Hojlund prošao pored Bojea, uposlio Bruna Fernandeša koji je užasno gađao sa desetak metara, ostaje 0:0. 

1. minut - Utakmice su počele! 

20:27 - Za razliku od prvog meča u Ligi šampiona kada je Dmitrović bio starter za Sevilju, srpski golman ovoga puta počinje sa klupe. U prvih 11 nalazi se Nemanja Gudelj. 

 

 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica drugog kola Lige šampiona. Sve detalje sa stadiona širom Evrope možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija