• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. V.

17.04.2024

07:11

Prvak Evrope udara na najtrofejni klub! Revolveraški obračun na "Itihadu"

EPA Images

Fudbal

Prvak Evrope udara na najtrofejni klub! Revolveraški obračun na "Itihadu"

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida boriće se večeras na "Itihadu" (21.00 Arena premijum 1) za plasman u polufinale Lige šampiona, a istorijat međusobnih susreta nagoveštava da ćemo gledati pravi golgeterski obračun!

Na poslednjih deset direktnih okršaja ovih timova postignuto je čak 37 golova, odnosno 3,7 prosečno po utakmici. Samo jedan od poslednjih pet mečeva završio se sa manje od tri pogotka.

Prosek su popravili prošle nedelje u prvom meču četvrtfinala kad je na "Santjago Bernabeuu" bilo 3:3. Bukmejkeri, svesni situacije, ponudili su kvotu samo 1,58 na opkladu da će biti postignuto tri ili više golova večeras.

Foto: EPA Images

Napadač Mančester sitija Erling Holand prošle nedelje nije zatresao mrežu Reala

Ono što bi moglo da zabrine vatrene pristalice engleskog tima jeste činjenica da napadač Erling Holand nije jednako efikasan u duelima s velikanima kao kad je rival neki objektivno slabiji tim. Norvežanin je ove sezone dao 31 gol, ali nije bio strelac prošle nedelje protiv Reala, dok u 2024. godini nije uspeo da savlada ni golmane Arsenala, Liverpula, Mančester junajteda... Prošle sezone, kad je Siti osvojio Ligu šampiona, Holand nije dao gol u mečevima polufinala i finala.

Zbog toga su sve češće kritike na njegov račun, ali trener Pep Gvardiola staje u odbranu svog pulena.
- Postigli smo tri gola u Madridu, a Erlinga su konstantno čuvala dvojica igrača. Osvojili smo brojne trofeje prethodnih godina, a bez Holanda to ne bi bilo moguće, mnogo je pomogao svom timu - jasan je Gvardiola.

Siti je favorit u večerašnjem meču sa prosečnom kvotom 1,70, ali je ujedno i prvi kandidat za osvajanje Lige šampiona sa koeficijentom 2,62. Navijači prizivaju prošlu sezonu, kada su puleni Pepa Gvardiola ponizili "kraljeviće" na svom terenu sa 4:0 u polufinalu Lige šampiona, a zatim u finalu bili bolji od Intera.

Foto: EPA Images

Trener Sitija Pep Gvardiola

Real Madrid, s druge strane, ima pedigre kakav nema nijedan drugi klub u Evropi i ako neko može da iznenadi "građane" na njihovom terenu, onda su to Karlo Anćeloti i "kraljevski klub". Iskusni fudbalski strateg neće moći da računa na Aurelijana Čuamenija.

- Zameniće ga Načo ili Militao. To je naš plan za revanš meč. Nećemo mnogo da kalkulišemo, kao što smo to radili prošle sezone, pa nam se obilo o glavu. Želim da odigramo direktno, čvrsto i organizovano kao pre nedelju dana u Madridu. Ovde na "Itihadu" isti je teren kao kod nas, ista je trava, jedino će sad na tribinama biti domaći navijači, ali ne vidim to kao razlog da odigramo slabije nego kod kuće - poručio je Anćeloti.

U drugom revanšu četvrtfinala fudbaleri Bajern Minhena na svom terenu dočekaće Arsenal (21.00, Arena premijum 2). Prvi meč u Londonu završen je nerešeno 2:2, a Bavarci će pred svojim navijačima pokušati da se iskupe. 

Foto: EPA Images

Detalj sa prvog meča između Arsenala i Bajern Minhena

Bajern ima katastrofalnu sezonu, pošto su pet kola pre kraja Bundeslige morali da predaju titulu Bajer Leverkuzenu, a ranije su eliminisani i iz Kupa Nemačke. Moglo bi prvi put posle 12 godina da se desi da velikan iz Minhena sezonu završi bez trofeja. S druge strane, Arsenal je sve dalje od trofeja u Premijer ligi, pošto je u prošlom kolu izgubio od Aston Vile na domaćem terenu i sad ima dva boda manje od Mančester sitija šest kola pred kraj šampionata.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija