• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

14.03.2024

18:39

Superkompjuter rekao svoje: Siti je favorit za titulu, najmanje šanse Atletiku!

EPAIMAGES

Fudbal

Superkompjuter rekao svoje: Siti je favorit za titulu, najmanje šanse Atletiku!

Podeli vest

Veštačka inteligencija ocenila "građane" kao prvog kandidata za trofej u Ligi šampiona, slede Real Madrid i Arsenal.

Klubova je sve manje, a samim tim konkurencija u Ligi šampiona nakon revanš mečeva osmine finala dodatno se zaoštrila. Prolaskom Borusije Dortmund i Atletiko Madrida poznati su svi učesnici četvrtfinala elitnog takmičenja, u petak nas očekuje žreb kada će biti poznati svi mečevi do kraja Lige šampiona. 

Najveće iznenađenje je, verovatno, režirao Atletiko Madrid koji je pred svojim navijačima nakon penal serije eliminisao Inter. Aktuelni vicešampion Evrope je u Madrid stigao u seriji od 15 pobeda, sa golom viška iz prvog meča, ali na "Vanda Metropolitano" stadionu nisu uspeli da se odbrane. 

Iako su eliminisali Inter, prema mišljenju "Opta superkompjutera" Atletiko Madrid je u ovom momentu poslednji favorit za titulu. "Jorgandžijama" je veštačka inteligencija stavila tek 4,19 odsto šanse da postanu šampioni Evrope. 

Ništa bolje nije prošla ni Barselona koja je uz mnogo sreće eliminisala Napoli. Četi Ćavija Ernandeza daje se tek 5,38 odsto šanse, sledi Borusija sa 5,62, dok preostalih pet klubova imaju dvocifren postotak. 

Foto: EPA Images

 

Naravno, prvi favorit za trofej Lige šampiona ponovo je Mančester siti. Aktuelni šampion Evrope bez problema izašao je na kraj sa Kopenhagenom, a superkompjuter daje im 32,30 odsto šansi da odbrane tron u elitnom takmičenju. 

Drugi favorit je, očekivano, Real Madrid sa 16,87 odsto, Arsenal je treći sa 13,09, četvrto mesto pripalo je Pariz Sen Žermenu sa 11,80, a peti je Bajern Minhen sa 10,75. 

Superkompjuter će novu računicu izbaciti nakon žreba budući da je moguće da se susretnu prvi favoriti čime bi nečije šanse značajno opale, a tuđe narasle. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Krtica na "Metropolitanu" odvela Atletiko u četvrtfinale! Bizaran razlog izbacio italijanskog velikana!
Fudbal

Krtica na "Metropolitanu" odvela Atletiko u četvrtfinale! Bizaran razlog izbacio italijanskog velikana!

U sredu uveče kompletiran je spisak učesnika četvrtfinala ovosezonske Lige šampiona! Najveću pažnju privukao je duel koji su u Madridu odigrali fudbaleri Atletika i Intera iz Milana. Podsećamo, "neroazuri" su slavili u prvoj utakmici rezultatom 1:0, međutim "jorgandžije" su najpre uspele da anuliraju prednost rivala iz prvog meča, a zatim nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbore plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta.

14.03.2024

14:38

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija