• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

13.03.2024

23:45

Atletiko srećniji na ruletu! Penali skupo koštali viceprvaka Evrope (VIDEO)

EPA Images

Fudbal

Atletiko srećniji na ruletu! Penali skupo koštali viceprvaka Evrope (VIDEO)

Podeli vest

Madriđani u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Intera, nakon 2:1 (1:1) u regularnom delu, bili uspešniji posle izvođenja jedanaesteraca sa 3:2.

Kakva je drama viđena večeras na stadionu "Vanda Metropolitano". Uzbuđenja, preokreti, promašene šanse, produžeci i na kraju jedanaesterci. Fortuna je ovog puta bila uz Atletiko, koji je na penale slavio sa 3:2.

Lutrija sa bele tačke počela je jakim i preciznim udarcima Čalhanoglua i Depaja, da bi se u drugoj seriji istakli golmani Jan Oblak i njegov imenik Zomer. Odbranili su šuteve Sančeza i Saula i tako potvrdili da su u vrhunskoj formi.

Foto: EPA Images

Jan Oblak je junak Atletika

Slovenac je potom u trećoj seriji zaustavio i udarac Klasena, a onda je Rikelme doneo vođstvo "jorgandžijama".

Uspeo je potom da pogodi Aćerbi za "nero-azure", kao i Korea za domaći tim, ali je tragičar na kraju bio kapiten gostiju Lautaro Martinez, pošto je u petoj seriji očajno šutirao i prebacio ceo gol.

Foto: EPA Images

Lautaro Martinez

Fudbaleri Intera došli su u prestonicu Španije sa prednošću od 1:0 iz prvog duela, a naspram sebe su imali itekako motivisanog protivnika. Trener "jorgandžija" Dijego Simeone ponovo je morao da udari na svoj bivši klub, u kojem je kao igrač krajem 20. veka ostavio dubok trag i osvojio trofej Kupa UEFA.

Nisu Italijani imali nameru da se brane, ali ih je Atletiko bukvalno naterao na to od prvog minuta. Tek sredinom prvog poluvremena su se gosti malo oslobodili žestokog pritiska i zapretili lukavim udarcem Damfrisa. Golman Oblak bio je na mestu, isto kao i njegov kolega Zomer s druge strane, kod pokušaja Morate.

Međutim, u jeku dominacije Atletika usledio je šok za Madriđane i vođstvo gostiju. Dobru akciju izveo je Inter po levoj strani, prišunjao se Dimarko, zaboravili su defanzivci na njega, a on je usamljen sačekao povratnu loptu na oko 11-12 metara i rutinski zatresao mrežu.

Foto: EPA Images

Dimarko doneo vođstvo Interu

Činilo se tada da je sve na strani aktuelnog viceprvaka Evrope, imao je ukupnu prednost od 2:0, međutim... Samo 120 sekundi kasnije majstorski se snašao Grizman posle odbijene lopte i loše reakcije Pavara. Šutirao je Francuz iz okreta i nadmudrio švajcarskog čuvara mreže, a VAR je samo potvrdio da ofsajda nije bilo.

Foto: EPA Images

Grizman majstorski savladao Zomera

Pred sam odlazak na odmor našao se opet Grizman u jako dobroj šansi, ali sada je Pavar stigao da ga izblokira. U nastavku se borba potpuno rasplamsala, a prvi je zapretio Atletiko preko Morate.

Uzvratio je Tiram, ali je loše šutirao u izglednoj prilici, a onda je prosto neverovatno šta nije iskoristio Barela. Istrčao je vezista "nero-azura" kontru, izbio sam na Oblaka, ali kao da je izgubio snagu i dah, pa njegov udarac nije bio ni jak, ni precizan da bi lopta završila u mreži.

Foto: EPA Images

Duel Tirama i De Paula

Ulazak Depaja na teren dodatno je učinio Madriđane opasnim. Holanđanin je prvo u 85. minutu pogodio stativu, nije imao sreće, ali je zato sve ispravio već u narednom napadu. Odličnu loptu kroz sredinu dobio je od Kokea, lepo se zagradio i šutirao iz prve u suprotan ugao, a Zomer je bio nemoćan.

Imale su "jorgandžije" tada produžetke u džepu, ali mogu da žale što u samom finišu regularnog dela nisu rešili sve. A, mogli su, pošto je mladi Rikelme promašio nemoguće. Dobio je loptu kao na tacni od Grizmana, bio je u punom trku, neometan, ali je sa 13-14 metara šutirao visoko preko prečke.

Foto: EPA Images

Žestoka borba se vodila u Madridu

Nije tempo opao ni u dodatnih pola sata. U prvo produžetku su Oblaka ozbiljno namučili Tiram i Lautaro, dok je Depaj još jednom zapretio Zomeru, koji je ovog puta uspeo da zaustavi taj udarac.

U drugom produžetku izabranici Simonea Inzagija bili su za nijansu ofanzivniji i opasniji, želeli su da reše sve dileme pre penala, ali ni Sančez, a ni Lautaro nisu uspeli da nađu put do mreže.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija