• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

13.03.2024

12:45

Rusi u čudu! Otkaz Iviću je čisto ludilo! Srbin je bio rekorder!

profimedia

Fudbal

Rusi u čudu! Otkaz Iviću je čisto ludilo! Srbin je bio rekorder!

Podeli vest

Srpski fudbalski stručnjak Vladimir Ivić (46) iznenada je dobio otkaz u ruskom Krasnodaru, a tamošnji mediji navode da bi razlog prekida saradnje mogao da bude nelsaganje sa upravom kluba.

Nije uspeo trofejni trener da podigne neki pehar u Rusiji, kao što je to činio u grčkom PAOK-u i Makabiju iz Tel Aviva. Ipak, bio je blizu takvog podviga i mnoge je šokirala vest da je Srbinu uručen otkaz. 

„Klub mu se zahvaljuje na urađenom i želi mu uspeh u budućem radu i životu“, stoji u saopštenju Krasnodara.

Srpski strateg koji je vodio bitku za titulu, ostao je bez angažmana iako je njegov tim zaostajao samo bod za vodećim Zenitom. "Sport ekspres" piše da će Ivić  nakon što je na 48 utakmica ostvario 27 pobeda, 11 puta remizirao i pretrpeo deset poraza, biti obeštećen sa 1.500.000 evra. 

 

Foto: printscreen Twitter

 

 

Dan ranije, Krasnodar je eliminisan iz Kupa Rusije, izgubivši od Himkija 2:0. Prethodno je izgubio od Rostova u derbiju juga 2:1, a na utakmici protiv Rubina primili su i gol u poslednjim minutima i rezultat je bio 1:1.

Ipak, tamošnja "Gazeta" piše da je moguće da su razlog za prevremeni raskid ugovora nesuglasice sa upravom kluba oko transferne politike i taktike.

On je juče, komentarišući glasine da mu se proriče mesto trenera Spartaka, rekao da je trener Krasnodara i da želi da unapredi tim i igrače.

- Ne čitam sportske vesti. Ovu odluku sam doneo kada sam počeo da radim kao trener. Radio sam u četiri zemlje i nikad ih nisam pročitao. Poštujem tvoj rad. Nisam ja trener koji će otvarati vesti i čitati. Ne znam ko šta piše. Što se tiče priče o Spartaku, čuo sam od vas. Bez obzira da li igrači čitaju ili ne, ja ne pričam o ovim temama. Ja sam trener Krasnodara. Želim da unapredim tim i igrače. Ovo je moj odgovor. Nisam ni sa kim razgovarao o ovoj vesti  - rekao je Srbin.

Foto: profimedia

 

 

 

Ruski portal "Soccer.ru" piše da je Ivićeva smena čisto ludilo!

"Koja je svrha otpuštanja Ivića? Jermenski stanovnik Krasnodara, koji je ujedno i vlasnik kluba, Galicki, nije mogao da obuzda svoje emocije. Bez ometanja u kup utakmicama, Ivić bi mogao da se koncentriše na prvenstvo. Ili Galicki ne veruje da je moguće pobediti Zenit? Setimo se da je u istoriji „građana“ bilo razdvajanja zbog emocija i glasina. Možda je Ivić bio noprezan kada je reč o Spartaku?" - piše ovaj portal.

Tamošnji mediji ističu da je Ivić klupski rekorder po broju golova koje je njegova ekipa postizala po meču - 1,9. Takođe, ima drugi najuspešniji procenat pobeda u istoroji kluba - 52 odsto!

Pišu i da su ga igrači mnogo poštovali, da je bio autoritet i da je to mnogima zasmetalo.

 

On je počeo da radi sa klubom iz Krasnodara u januaru 2023. godine, potpisavši dvogodišnji ugovor i zamenivši na toj funkciji Aleksandra Storožuka.

U Grčkoj je osvojio kup, u Izraelu takođe kup, ali i dve titule.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija