• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Radivojević

13.03.2024

10:17

Ušao u istoriju sa dve majstorije, pa poručio: Nije slučajnost, to vežbam svaki dan!

Starsportphoto

Fudbal

Ušao u istoriju sa dve majstorije, pa poručio: Nije slučajnost, to vežbam svaki dan!

Podeli vest

Presrećan sam što sam se našao u društvu majstora poput selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija i čuvenog Dejana Ramba Petkovića - poručio je za Informer Luka Adžić (25), fudbaler Čukaričkog i strelac dva gola iz kornera na jučerašnjem meču protiv Spartaka.

Dva gola srpskog fudbalera Luke Adžića na utakmici Čukarički - Spartak (2:2) u 25. kolu Superlige Srbije vraćaju nas u daleku prošlost i 1924. godinu kada je prvi put u istoriji fudbala zabeležen pogodak direktnim udarcem iz ugla.

Spektakularan gol postigao je argentinski reprezentativac Sezareo Onzari na prijateljskoj utakmici protiv Urugvaja, selekcije koja je iste godine osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Okruglo 100 godina kasnije Srbin je oduševio Evropu postigavši čak dva gola iz kornera, što ni mnogim majstorima ove igre nikada nije pošlo za rukom. 

- Dok sam igrao za mlađe kategorije Crvene zvezde uspevao sam na ovaj način da zatresem mrežu rivala, ali iskreno ne mogu da garantujem da neko tada nije kačio loptu. Jedno je sigurno, nikada nisam dao dva ovakva pogotka - poručio je kroz osmeh Luka Adžić u razgovoru za Informer. 

 

Foto: Starsportphoto

Ponosni otac Ivan Adžić

 

 

Đak crveno-belih otkriva da ovo nije puka slučajnost, već plod svakodnevnog rada i uvežbavanja na Banovom brdu. 

- Radili smo na treninzima na ovome, moj zadatak bi bio da šutiram u gol, a saigrača da pokušaju da skrenu loptu u mrežu. Sada je to izgledalo izuzetno dobro, nije bila slučajnost i srećan sam što sam na neki način ušao u istoriju. Znam da su to svojevremeno radili selektor Dragan Stojković Piksi, kao i čuveni Rambo Petković i imponuje mi što sam u tom društvu. Takođe, moj drugar iz kluba Marko Docić uspeo je nedavno da matira golmana iz kornera i mnogo je lep osećaj - kaže Adžić. 

 

 

Sin nekadašnjeg proslavljenog fudbalera Crvene zvezde, Ivana Adžića, otkrio je i da je i otac presrećan nakon sinoćnjeg meča.

- Čuli smo se odmah nakon utakmice, bio je baš zadovoljan i ponosan. Saigrači su bili tu da zasmetaju čuvaru mreže kod prvog kornera, perfektno sam gađao iz ugla kod drugog gola i ostaje žal što nismo uspeli da osvojimo tri boda. To je pokvarilo celokupan utisak i nije baš pravi momenat za slavlje. 

 

Foto: Starsportphoto

Ponosni otac Ivan Adžić

 

 

Ne žali vihorni ofanzivac što se nakon pet godina provedenih “preko grane” vratio u srpski fudbal i pre skoro dve godine obukao dres Čukaričkog.

- Rano sam otišao iz Crvene zvezde u veliki klub kakav je Anderleht. Tražio sam se u inostranstvu, zadesila me je tamo korona, nisam imao sreće, niti minute. Mučio sam se sa povredama, a to se nastavilo i po povratku u Srbiju. Bio mi je potreban kontinuitet, a kada sam se potpuno oporavio, dobio sam poverenje uprave i trenera i sve je krenulo dobrim tokom. Postigao sam četiri pogotka u prvenstvu, jedan u Ligi konferencija, upisao osam asistencija i iako uvek može bolje, smatram da sam trenutno na dobrom putu. 

Otkrio je popularni Adža ko mu je bio idol dok je odrastao i čije fore je krao i kopirao. Ipak, nikome nije pošlo za rukom ono sto je njemu sinoć protiv Spartaka. 

- Uh, Ronaldinjo, Ronaldo Fenomeno… bilo ih je mnogo. Da, oni nisu postigli dva gola na meču iz kornera, a meni se sve sjajno poklopilo -  poručio je u šali Luka. 

 


Adžić junior je bio reprezentativac Srbije u svim mlađim uzrasnim kategorijama, a pošto mu je 25 godina, ima još mnogo da pruži fudbalu. Tvrdi da je saradnja sa trenerom Goranom Petrićem na zavidnom nivou, a svestan je da mu na leto ističe ugovor i da će vrlo verovatno promeniti sredinu.

- On je sjajan stručnjak i znači mi što ima poverenja u mene i daje mi slobodu. Uvek može bolje, nekoliko utakmica nisam ni igrao na svojoj poziciji, ali sam se i tada trudio da pružim maksimum. Malo se mučimo, nije trenutno onako kako smo zamišljali, ali ne mogu da budem nezadovoljan. U junu mi ističe ugovor, ostaje da se vidi da li ću se ponovo otisnuti u inostranstvo, ali ne želim mnogo da razmišljam o tome. Misli su mi u Čukaričkom i moji saigrači i ja ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se izdignemo i završimo sezonu na željeni način - poručio je Luka Adžić za Informer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koki

pre 1 mesec

Je l' ovaj golman prvi put brani na nekoj utakmici. Dva gola kroz ruke.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija