• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2024

06:59

Piksijeva majstorija iz kornera za sva vremena, Adžić kao Mudrinić pre 25 godina (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Piksijeva majstorija iz kornera za sva vremena, Adžić kao Mudrinić pre 25 godina (VIDEO)

Podeli vest

Golovi direktno iz kornera prava su retkost, a dva na jednom meču... To je već podvig koji se ne viđa na ovim prostorima.

Ono što je Luka Adžić uradio u meču 25. kola protiv Spartaka (2:2)je nezapamćeno, ali će se godinama prepričavati. Dva puta na jednom meču pogodio je mrežu rivala direktno iz kornera! S pravom Evropa bruji o Srbinu. Prvi je postigao nakon pola sata igre, gađao je prvu stativu, a golman Aleksandar Vulić ništa tu nije mogao. Drugi spektakularan udarac iz kornera usledio je u 51. minutu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde gađao dalju stativu i pogodio.

Neodbranjivo! 

 

 

Inače, Vladimir Mudrinić je takođe bio strelac dva gola iz kornera na utakmici između Vojvodine  i Radničkog iz Kragujevca u februaru 1999. godine (8:1). Postigao je dva gola iz ugla za samo nekoliko minuta, pogađao je za 7:1 i 8:1. Mudrinić je bio opasan kada izvodi kornere, a jedan gol je dao iz ugla i u prvom kolu te sezone protiv Mogrena iz Budve.

 

 

 

Foto: Starsportphoto©

Vladimir Mudrinić

 

Na našim prostorima je najčuveniji gol selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija za Crvenu zvezdu u 81. večitom derbiju protiv Partizana, odigranom 1987. godine kada je direktno iz ugla matirao golmana Đukanovića (3:2).
 

 

Pored Adžića ove sezone smo u Superligi već viđali gol direktno udarcem iz ugla. Na utakmici u  Humskoj TSC je savladao Partizan, a Aleksandra Jovanovića je iz kornera matirao Aleksandar Ćirković.

 

 

Prošle sezone je kapiten Čukaričkog Marko Docić u finalu Kupa Srbije iz kornera matirao Milana Borjana.  Docić gol iz kornera postigao i 2016. u meču sa Borcem. I to na gotovo istovetan način kao na stadionu "Rajko Mitić". Postigao je i spektakularno inteligentan pogodak ove sezone protiv Partizana sa više od 35 metara.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija