• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

13.03.2024

21:05

Novi poraz Superlige! Danci dobili spor na Sudu!

EPAIMAGES

Fudbal

Novi poraz Superlige! Danci dobili spor na Sudu!

Podeli vest

Zaštićeno pravo na ime Superlige, novo takmičenja mora da menja naslov.

Pre nekoliko meseci Superliga odnela je veliku pobedu na Sudu kada je ustanovljeno da je UEFA bez prava zabranila formiranje novog takmičenja. Ipak, od tog dana projekat koji su osmislili Real Madrid, Barselona i Juventus, niže samo poraze. 

Formiranje Superlige u ovom momentu deluje kao nemoguće misija, a sve i ako bi do toga došlo, projekat bi morao da dobije novo ime. Naime, sud Evropske unije zadužen za zaštiti brendova, odčio je da novo takmičenje nema pravo da nosi ime "Superliga", prenose danski mediji. 

Prvi rang takmičenja u Danskoj nosi ime Superliga još od 1991. godine, a mudri Skandinavci nedavno su zaštitili prava na ime. 

- Veoma smo srećni što je sud EU presudio u našu korist. Na taj način neće biti narušene vrednosti koje su danski klubovi ulagali sve ove godine u našu Superligu. Takođe, mi smo uvek bili protiv želje velikih klubova da stvore novo takmičenje i sruše Ligu šampiona. Fudbal ne sme da bude zatvorena zabava za odabrane, tako smo neizmerno srećni zbog ove male pobede - rekao je direktor danske Superlige, Klaus Tomsen. 

Foto: EPAIMAGES

 

Prema poslednjem planu Superliga Evrope, iako tako više nemamo pravo da je zovemo, trebala bi da broji 64 tima podeljenih u tri divizije. Prvi rang bi bio zaštićen dok bi klubovi mogli da uđu u takmičenje samo kroz treću diviziju. 

Naravno, UEFA i većina klubova još uvek je protiv formiranja novog takmičenja. U Danskoj se oštro protive ideji Superlige Evrope zbog čega se u zvaničnom saopštenju slavi pobeda nad bogatim klubovima. 

"Pobunjenicima u evropskom fudbalu koje zastupa kompanija A22 Sports naloženo je da prestanu s korišćenjem imena Superliga u javnosti, jer su Danci uspeli da zvanično zaštite svoj brend", navodi se u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija