• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

11:14

Reagovao i državni vrh Poljske zbog hapšenja srpskog fudbalera!

Reuters

Fudbal

Reagovao i državni vrh Poljske zbog hapšenja srpskog fudbalera!

Podeli vest

Fudbaleri Legije, Radovan Pankov (28) i Žozue (33) i dalje su u pritvoru u Holandiji, a sada se oglasio i poljski premijer.

Incidenti posle utakmice između AZ Alkmara i kluba iz Varšave (1:0) u Ligi konferencija podigli su ogromnu prašinu u svetskoj sportskoj javnosti, a zbog toga su hitno reagovali i političari!

Holandska policija je prvo nasrnula na čelnike Legije, a pendrecima i štitovima gurala je i predsednika Darijuša Mioduskog, što se može videti i na snimcima izveštača, koji su bili na licu mesta.

Foto: profimedia

 

Kapiten tima i Pankov nisu mogli to mirno da gledaju, pokušali su da odbrane prvog čoveka kluba. Međutim, to im nije pošlo za rukom, žandarmerija je iz autobusa izvukla Srbina i Portugalca i privela ih u obližnju policijsku stanicu.

Povodom toga oglasio se i premijer Poljske, Mateuš Moravjecki, koji je na svom Tviter profilu poručio da je naložio Ministarstvu spoljnih poslova da "hitno preduzme diplomatske korake". 

"Veoma uznemirujuće vesti i izveštaji stižu iz Alkmara. Naložio sam Ministarstvu spoljnih poslova da uloži sve napore, ispita i reaguje povodom nemilih scena. Poljski igrači i navijači moraju da budu tretirani u skladu sa zakonom. Sve drugo je neprihvatljivo", napisao je Moravjecki.

 

 

Ubrzo se oglasio i portparol Vlade Poljske, Pjort Miler.

- Premijer me obavestio o tome da je tražio od naših diplomatskih službi da hitno razjasne ovaj slučaj. Na prvi pogled, postoje ozbiljne sumnje u legalnost intervencije holandskih službi i načina na koja je ova intervencija izvršena. To nas brine - rekao je Miler.

Podsetimo, problemi u Alkmaru su nastali kada je policija odlučila da zatvori kapije stadiona, uprkos velikom broju igrača i članova stručnog štaba Legije koji su ostali unutra. Jedan deo ekspedicije stigao je do busa, dok je drugi ostao u kompleksu.

Foto: profimedia

 

Zbog ovako loše organizacije, ljudi iz varšavskog tima su se pobunili, jer im nije dozvoljeno da napuste stadion koji je već bio maltene ispražnjen. Tokom te rasprave pripadnici policije su počeli da gube strpljenje, pa su argumente počeli da dokazuju pendrecima, a predsednik Mioduski dobio je i udarac u lice.

"Kapiten Žozue i defanzivac Pankov izvučeni su iz autobusa bez ikakvog razloga, odvedeni u policijski automobil i odvezeni u stanicu. Policija je dala ultimatum - ili će njih dvojica napustiti bus ili će svi biti izbačeni iz njega. Trener Legije Kosta Runjajić, tim menadžer Konras Pašnjevski i klupski advokat su taksijem otišli za njima u stanicu", navodi poljski sajt "Legionisci".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija