• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2023

12:30

Kraj, Azar završio karijeru u 32. godini: Igrao sam i zabavljao se!

EPAIMAGES

Fudbal

Kraj, Azar završio karijeru u 32. godini: Igrao sam i zabavljao se!

Podeli vest

Pre nekoliko meseci su mediji objavili da bi Eden Azar (32) mogao bi da prestane sa aktivnim igranjem fudbala, a Belgijanac je sada to i zvanično potvrdio.

Azar je poslednji angažman imao u Real Madridu, a od leta je bez kluba. Belgijanac je na društvenim mrežama objavio i oproštajnu poruku. Kaže da je ostvario san,  igrao je i zabavljao se na terenima širom sveta. 

"Morate da slušati sebe i kažete stani u pravo vreme. Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Uspeo sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom sveta. Tokom svoje karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače – hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati", napisao je Azar na Instagramu.

 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Zahvalio se porodici, klubovima, trenerima sa kojima je radio.

" Želim da se zahvalim klubovima za koje sam igrao: Lil, Čelsi i Real Madrid i hvala RBFA na mojoj selekciji Belgije. Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savetnicima i ljudima koji su mi bili blizu u dobrim i lošim trenucima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim fanovima, koji ste me pratili svih ovih godina i na vašem ohrabrenju gde god sam igrao. Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena prijatelji moji“.

Nakon što je ostao bez kluba, spekulisalo se da će Azar karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, ali su njegovi planovi bili drugačiji. Najbolje trenutke u karijeri doživeo u Čelsiju, tada je bio jedan od najboljih fudbalera sveta. U redovima "plavaca",  je postigao 110 golova i 92 asistencije.

Od dolaska u Real sve je krenulo nizbrdo. Mučio se dugo Azar i sa viškom kilograma, pa više nikada nije zasijao kao u Engleskoj. Za španskog velikana odigrao je samo 54 prvenstvena meča, od čega samo šest u sezoni za nama. Dok je igrao za Real osvojio je Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope, dve titule u LaLigi, jednu u Kupu kralja i dva Superkupa Španije.  Iz reprezentacije Belgije se povukao prošlog decembra posle Mundijala u Kataru. Za "crvene đavole" odigrao je 126 utakmica i postigao 33 gola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija