• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2023

08:02

Haos! Hrvati razapinju Prosinečkog jer pomaže Turcima!

profimedia

Fudbal

Haos! Hrvati razapinju Prosinečkog jer pomaže Turcima!

Podeli vest

Utakmicu koju igraju fudbaleri Hrvatske i Turske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (20:45), komentarisao je za turske medije proslavljeni hrvatski as Robert Prosinečki, koji se našao na udaru navijača u domovini zbog "pomaganja" rivalu.

Reprezentacija Hrvatske večeras na "Opus areni" dočekuje Tursku, a ovaj meč je za turski "Fanatik" najavio Robert Prosinečki, koji je u dva navrata vodio Kajzerispor i jednom Denizlispor.

Tamošnje medije je zanimalo kako njihova selekcija može da pobedi nekadašnje vicešampione sveta, a Prosinečki je zbog ovoga izazvao lavinu komentara u rodnoj zemlji.

"Hrvatska je uvek Hrvatska... Dugogodišnja praksa igranja zajedno jedan je od najvažnijih faktora koji čine razliku na reprezentativnom nivou. Ako imate grupu igrača koji su usvojili plan igre, dobro se poznaju i pomažu jedni drugima, čak i ako se okupljate svega tri-četiri puta godišnje, te navike će vam omogućiti da steknete nadmoć. To važi za Hrvatsku. Iako sa vremena na vreme dolazi do malih promena u sastavu, uvek igraju sjajno" - poručio  je Prosinečki.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Do detalja je onda legendarni Žuti opisao igru svoje zemlje.

"Selektor Montela, kao i svi ostali, zna kakvu igru ​​igra Hrvatska. Pristup koji je izuzetno strpljiv u posedu lopte, nema žurbe, uspešnost dodavanja je tako visoka da čak i uspava protivnika, a iz malog broja stvorenih prilika ostvaruje rezultat. Ono što je važno za Turke je koliko mogu biti uspešni u ometanju dodavanja. Najlakša opcija je protiv Hrvatske igrati defanzivno i tražiti rezultat kroz kontre, ali to ionako svi rade. Turskoj treba jača taktika da se vrati s pobedom sa obzirom na situaciju u grupi".

Nije se ni tu zaustavio popularni Robi, pa je nastavio da revoltira navijače svoje zemlje, detaljnijim opisom igre Hrvatske.

" Umesto prepuštanja lopte suparniku i potpunog branjenja, Hrvatsku treba napasti snažnim presingom sa dinamičnim igračima u gornjem delu terena. Za to je potrebno forsirati greške i igrati hrabro. Ako je cilj pobeda, Monteli će trebati agresivan pritisak koji je koristio kao trener Adane. Naravno, to nije lako igrati, vrlo je važna obrambena tranzicija. Turska nekako mora da iznenadi Hrvatsku da bi pobedila" - poručio je Robert Prosinečki i izazvao lavinu komentara.

Foto: Starsportphoto

 

 

- "Četnik daje savjete Turcima kako pobjedit Hrvate, čudno".

- "Ahhahahahaah vidi ovog čede".

- "Žuti je postao Turčin! Bože sveti" - samo su neki od komentara nakon ovog intervjua nekadašnjeg fudbalera i trenera Crvene zvezde.

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15