• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.10.2023

11:46

Bio bolji od Ronalda, ali ga droga, žene i alkohol koštali karijere

Reuters

Fudbal

Bio bolji od Ronalda, ali ga droga, žene i alkohol koštali karijere

Podeli vest

Mogao je da ima vrhunsku karijeru, milione evra na računu, slavu, da uživa u luksuzu i ljubi najlepše žene ovog sveta, ali fudbaler Fabio Paim, jedini kojem je Kristijano Ronaldo priznao da je bolji od njega, nije imao čvrst karakter koji bi pratio njegov talenat.

Reč je o momku tri godine mlađem od Ronalda, koji je baš kao i slavni Portugalac, prošao sve mlađe kategorije Sportinga. Ono što je on mogao sa loptom, ostali nisu mogli ni da zamisle, pa su ga ko jako mladog zapazili skauti velikih evropskih klubova. Kakav je to igrač mogao da bude najbolje svedoči rečenica Kristijana Ronalda kad je otišao u Mančester junajted.

- Drago mi je da vam se sviđam, ali tek ćete se oduševiti kad vidite Paima šta sve ume na terenu - rekao je tada Ronaldo.

Delovalo je da sve ide u dobrom pravcu, igrač je otišao u Čelsi i zarađivao svakog meseca oko 60 hiljada evra, ali već tada je postalo jasno da će njegova karijera otići u drugom smeru. Umesto da trenira, on je vreme provodio po noćnim klubovima, opijajući se i jureći svaku noćž novu devojku.U međuvremenu je proveo i godinu dana u zatvoru, jer je uhvaćen sa gramom kokaina,a  sa ove distance, žao mu je što je takav put imao. Govoreći za "San", prepričao je svoj život.

Foto: fejsbuk/Fabio Paim

 

Isitče da mu Kristijano Ronaldo duguje Zlatnu loptu.

- Bio sam zaista poseban. Moram da budem skroman, ali ovo je istina. Tada, nažalost, nije bilo ni Instagrama ni Fejsbuka, ništa se nije snimalo kao danas, ali čvrsto i iskreno verujem da do danas nije bilo drugog poput mene sa istim kvalitetom koji sam imao. Kristijano je otišao na nivo koji zaslužuje. Ali kada sam igrao, da sam imao isti trud i posvećenost, bio bih bolji od njega. Ako govorim o tehnici, bio sam bolji. Bio sam mali Ronaldinjo. Ali, kao što vidimo, nije tehnika ta koja nas vodi kuda god. Ali da, u to vreme sam bio bolji od Kristijana. Verujem da bi trebalo da mi da jednu od svojih Zlatnih lopti - objasnio je Paim. 

Foto: Tanjug/AP

 

Najveće prokletstvo koje ga je zadesilo bio je talenat sa kojim je rođen. Mislio je da mu je to dovoljno da ostvari sve svoje snove.

- Na moju nesreću, rođen sam sa talentom. Kako sam zarađivao mnogo novca, stekao sam iluziju da mi nije potreban trud. Nemoguće je da osoba poput mene bude milioner. Žalim zbog nekih svojih izbora. Sada sam u drugim godinama pa mogu da vidim sliku drugačije. Talenat je bio tu, ali moj um nije. Glava mi je bila na ženama i žurkama, svuda osim fudbala. Odigrao sam nekoliko mečeva, ali moje telo nije bilo u najboljoj formi i nije reagovalo na ono što ljudi traže od mene, jer da sam mogao, bio bih u Barseloni ili Real Madridu - ocenjuje Portugalac.

Taj odlazak u zatvor jako mu je teško pao, a sudbina se poigrala sa njim da kroz rešetke gleda svoje nekadašnje saigrače kako treniraju. 

Foto: fejsbuk/Fabio Paim

 

- Zatvor u kome sam bio je pored terena na kojem igra reprezentacija Portugala, tako da sam mogao da ih gledam kako svakodnevno treniraju za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Bio sam tamo s razlogom i nikada nisam pomislio: "Ah, Kristijano je tamo. I ja bi trebalo da budem tamo." Zatvor je bio zaista težak i za mene i moju porodicu. Ali bilo je i dobro za mene.Naučio sam da ono što dolazi lako nije dobro za tebe. I nisam mogao više da vodim takav način života, pa moram da radim i da imam dostojanstvo. Moj život je sada mirniji. Siguran sam da ću napraviti još neke greške jer sam čovek.Ne želim da me bilo ko sažali. To je bio moj izbor, to je bila moja greška. Ali bila mi je potrebna uteha i podrška koju samo porodica može da ti pruži - ističe Paim. 

Na kraju je i sam shvatio da mu je i kad je imao sve i kad nije imao ništa porodica bila najveći oslonac.

- Porodica je najvažnija stvar. Morao sam da budem iskren prema svojoj deci. Samo sam ih zamolio da budu tu za mene, da me posete. Majka mi je uvek bila velika podrška i još uvek je. Ono što me toliko boli je koliko sam ih povredio svojim greškama jer to nisu zaslužili. Uradio sam im previše - zaključio je Paim. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija