• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

21.10.2023

06:40

Stručnjaci su jasni: Piksi za EP mora da unapredi "orlove"

Starsportphoto

Fudbal

Stručnjaci su jasni: Piksi za EP mora da unapredi "orlove"

Podeli vest

Treneri Dragoslav Stepanović (75) i Dragomir Okuka (69) naglašavaju da su srpski fudbaleri ostvarili ogroman uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo naredne godine, ali da će u Nemačkoj značajno morati da poprave kvalitet igre ukoliko žele dobar rezultat.

Naša reprezentacija je u utorak savladala Crnu Goru sa 3:1 i ostalo joj je da u poslednjoj utakmici, 19. novembra u Leskovcu protiv Bugarske, osvoji minimum bod kako bi matematički obezbedila odlazak na kontinentalno takmičenje.

Čak i da se to ne desi, Crnogorci moraju da dobiju preostale dve utakmice protiv Mađarske i Litvanije, pa je suštinski već sada jasno da će "orlovi" nakon 24 godine igrati na EURU.

Ipak, iskusni Dragoslav Stepanović smatra da je posle ovog kvalifikacionog ciklusa potrebna detaljna analiza, pošto je jasno da od Mundijala u Kataru ekipa ne stagnira, već nazaduje.

- Najvažnije je da smo se plasirali na EP. Sada je potrebno da se napravi analiza dešavanja posle Katara, gde nakon fantastičnih kvalifikacija nismo napravili ništa. Nadam se da nam se to neće dogoditi i u Nemačkoj. Ako se na pravi način bude radilo, onda na EURU možemo da napravimo veći uspeh. Po mom mišljenju, odbrana nije na visini zadatka. Da me Piksi ne razume pogrešno, mi koji pričamo sa strane želimo samo da pomognemo, a ne da kritikujemo. Želim mu da ostane još 100 godina selektor. Pa jedini je koji nas je odveo i na SP i na EP - kaže Stepanović za Informer.

Foto: EPA Images

Dragoslav Stepanović

Bivši kormilar Ajntrahta, Leverkuzena i Lajpciga, ali i nekoliko srpskih klubova, posebno naglašava da Filip Kostić mora da ima mesto u startnoj postavi.

- Kostić na levoj strani nema konkurenciju i njegovi centaršutevi pogađaju sve. Jedan je od najboljih igrača sa naših prostora. Što se tiče kapitena Tadića, njegovo mesto je iza napadača, a ne na krilu. Kad sam bio u Vojvodini, predvideo sam da će na tom mestu biti najbolji, a ne na boku, pa sam ga ubacivao da igra iza špica. Odbrana jeste problem, ali mislim da i tu imamo kvalitet, samo da se uigramo - poručuje Stepi.

Foto: Starsportphoto

 

Očigledno je da je naš nacionalni tim maltene svaki meč u ovim kvalifikacijama odigrao ispod očekivanja. Prvenstveno se tu misli na dva poraza od Mađarske, ali i na remi sa izuzetno skromnom selekcijom Bugarske.

Bilo je očekivano da "orlovi" budu ubedljivo prvi u grupi G, a trenutno su na drugom mestu, sa bodom zaostatka u odnosu na Mađare, koji imaju i meč manje.

Foto: Starsportphoto

Dragomir Okuka

I poznati stručnjak Dragomir Okuka, uprkos slabim partijama u kvalifikacijama, podvlači da je odlazak na EP velika stvar za naš fudbal.

- Imali smo grupu u kojoj bi bilo iznenađenje da nismo prošli dalje. Biće to dva velika takmičenja uzastopno, što donosi velike finansijske benefite, novac za goruće probleme, stadione, infrastrukturu... Treba čestitati Piksiju, igračima i Savezu. Mislim da smo igrali ispod svakog nivoa. Pogotovo u odnosu na kvalitet igrača. Odigrali smo koliko je dovoljno za plasman. Imamo tim koji vredi mnogo, a znam da selektor stremi tome da napravimo rezultat u Nemačkoj. U Katar smo prošli sa euforijom, sada to nije slučaj, pa se nadam i da će rezultat biti bolji na EP - jasan je Okuka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Višnja iz Gračaca je popadija i blogerka! Evo kako izgleda priprema za najradosniji praznik Vaskrs u porodičnoj kući Kostića!
Društvo

Višnja iz Gračaca je popadija i blogerka! Evo kako izgleda priprema za najradosniji praznik Vaskrs u porodičnoj kući Kostića!

Višnja Kostić iz Gračaca kod Vrnjačke Banje je majka četvoro dece, profesorka srpske književnosti i jezika i popadija! Uloga popadije u jednoj parohiji nije mala. Osim što što vodi računa da porodica sa četvoro dece živi u skladu sa tradicijom i pravoslavnim običajima, svom suprugu svešteniku Milanu Kostiću, pomaže u crkvenim poslovima i humanitarnom radu, a u tom cilju koristi društvene mreže...

03.05.2024

14:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija