• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

11:41

"Grobari", sećate li se ovog ludila? Na današnji dan je mali Markec umalo nokautirao evropskog šampiona! (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

"Grobari", sećate li se ovog ludila? Na današnji dan je mali Markec umalo nokautirao evropskog šampiona! (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli su 25. oktobra 2012. godine gostovali u Milanu i malo je falilo da naprave senzaciju o kojoj bi sasvim sigurno brujala čitava Evropa.

Partizan je pre tačno 11 godina imao šansu da usred Italije sruši milanski Inter! Bio je to neki drugi Partizan u odnosu na ovaj sad, predvodila su ga deca kluba Lazar Marković i Aleksandar Mitrović, a jedina dva stranca u startnoj postavi bili su Medo Kamara i Ivan Ivanov.

Otišla je tada ekipa Vladimira Vermezovića na "Đuzepe Meacu" sa namerom da se ne obruka, protiv kluba koji je dve godine ranije bio šampion Evrope. Malo je falilo, a to se mnogi "grobari" sećaju, da se dogodi velika senzacija i da mladi tim Partizana odnese trijumf.

Foto: Starsportphoto

 

 

Inter je na kraju slavio 1:0 pogotkom Rodriga Palasija u samom finišu meča. Ipak, crno-beli su bili daleko bolji tim na meču. Lazar Marković je po levoj, ali i po desnoj strani, radio šta je hteo defanzivcima "neroazura". 

Andrea Stramaćoni, tadašnji trener Intera, malo je i potcenio crno-bele, pa je izveo kombinovani sastav. Kada je video da je vrag odneo šalu, odmah je na teren poslao Havijera Zanetija, Dijega Milita i Estebana Kambijasa.

Marković je u prvom poluvermenu pogodio stativu nakon slaloma kroz odbranu Intera. A onda je finišu meča propustio da matira Samira Handanovića u situaciji jedan na jedan. Odbranio je slovenački golman tada zicer Markecu, a potom je stigla brutalna kazna. Inter koji je bio lošiji čitav meč, došao je do trijumfa pogotkom Palasija.

Podsetite se kako je to sve izgledalo.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija