• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.10.2023

13:30

Stanković kod Piksija u reprezentaciji! Poziv i Vladimiru Lučiću, opet nema Jovića

Starsportphoto

Fudbal

Stanković kod Piksija u reprezentaciji! Poziv i Vladimiru Lučiću, opet nema Jovića

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je danas širi spisak igrača za novembarske mečeve. "Orlovi" će se sastati sa Belgijom 15. novembra u prijateljskoj utakmici u Briselu, a onda četiri dana kasnije dočekaće u Leskovcu Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalazi 30 imena, a prvi put poziv selektora dobili su krilni napadač Crvene zvezde Vladimir Lučić i Filip Stanković, inače sin trenera Dejana Stankovića, koji trenutno brani za Sampdoriju. Od igrača iz Superlige Srbije, tu su još i Stefan Mitrović iz Crvene zvezde i Mihajlo Ilić iz Partizana, koji je dobio poverenje trenera crno-belih Igora Duljaja i doprineo dobrim partijama ekipe iz Humske.  

Lučić je pažnju privukao dobrim partijama u svim takmičenjima, pošto je dobijao ozbiljniju šansu i u Crvenoj zvezdi, ali bio je standardan i u mečevima "orlića" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Čak je i u onom sramnom meču u kojem je omladinska reprezentacija Srbije poražena od Engleske (9:1) dao gol za vođstvo svog tima. U Lajpcigu je dobio šansu u timu Zvezde u Ligi šampiona i na terenu je proveo oko pola sata. Lepo se snašao na velikoj pozornici, što verovatno nije promaklo selektoru Stojkoviću.

Kad je reč o Stankoviću, on je fudbaler Intera, ali na jednogodišnjoj pozajmici u timu iz Đenove. Ove sezone je standardan među stativama i branio je na deset kola u Seriji B. Njegov otac Dejan bio je standardni reprezentativac naše zemlje i ostavio je veliki trag. Moraće Filip mnogo da radi da bi dostigao te visine, a ovo je lep početak. 

I dalje nema Luke Jovića, koji je u ovom prelaznom roku prešao u Milan. Šansu dobija na kašičicu, mada trener "rosonera" Stefano Pioli stalno ubeđuje javnost da je Luka na putu da se vrati u dobru formu. Nedavno je bio i povređen, a za viked se opet vratio na teren i odigrao desetak minuta protiv Napolija (2:2). 

Foto: fss.rs

 

Na spisku selektora Stojkovića su:

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Filip Stanković (Sampdorija)

Odbrana: Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Eraković (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Srđan Babić (Spartak), Mihajlo Ilić (Partizan)

Vezni red: Nemanja Radonjić (Torino), Andrija Živković (PAOK), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Porto), Uroš Račić (Sasuolo), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Saša Lukić (Fulam), Vladimir Lučić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Filip Đuričić (Panatinaikos)

Napadači: Dušan Vlahović (Juventus), Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Petar Ratkov (Salcburg).

Srbiji je duel sa Bugarima mnogo važan, jer im od njega zavisi plasman na Evropsko prvenstvo. Da ne bi zavisili od ostalih rezultata iz grupe G, potrebno im je da osvoje makar bod. Dakle, samo je važno da ne izgube. Poslednje reprezentativno okupljanje završeno je Piksijevim rečima iz kojih je zračilo samopouzdanje.

- Pa mi smo već na Evropskom prvenstvu. Neće valjda Bugari da me sapletu? O tome niko i ne razmišlja - rekao je tada Piksi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija