• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2023

18:38

Junajted uspavao Luton, Arsenal ubedljiv, goleada na "Selhurstu"!

EPA

Fudbal

Junajted uspavao Luton, Arsenal ubedljiv, goleada na "Selhurstu"!

Podeli vest

Okončane su još tri utakmice 12. kola engleske Premijer lige, a pobede su odneli Mančester junajted protiv Lutona 1:0, Arsenal - Barnli 3:1 i Everton nad Kristal palasom 3:2.

Nakon "infarkt" završnice u Vulverhemptonu, naredne tri utakmice 12. kola Premijer lige nisu prikazale mnogo.

Najzanimljivije je bilo na "Selhurst parku" gde je Kristal palas dočekao Everton (2:3).

"Karamele" su došle do vođstva već u prvom minutu, kada je precizan glavom bio Vitalij Mikolenko. Odgovor Palasa je usledio samo četiri minuta kasnije preko Ebereči Ezea koji je izborio penal i spakovao ga u mrežu. Nastavak je prošao relativno mirno i nije bilo promena rezultata do kraja prvog poluvremena.

Foto: AP/Photo

Mikolenko

Drugi deo igre započeo je slično startu meča - golom! Već u 49. minutu kada je udarac Mikolenka sprečila stativa, ali je odbitak iskoristio Abdulaj Dokur. Novo izjednačenje nastupilo je tek u 73. minutu, a strelac ravnajućeg gola je Odson Eduard. Everton je ponovo preuzeo inicijativu i , preko igrača koji je ušao sa klupe početkom drugog poluvremena, Idrisa Gaj savladao Sema Džonstona u 86. minutu i tako doneo "karamelama" zlata vredna tri boda.

U isto vreme igran je duel u Londonu, gde je Arsenal ugostio Barnli. Prilikom ovog meča, "topbdžije" su stigle do jubilarnog 1000. gola na "Emirejts" stadionu.

Dobro su gosti igrali, odolevali čitavo prvo poluvreme. Hladan tuš Arsenala usledio je u sudijskoj nadoknadi, a za gol se pobrinuo Lenardo Trosar golom u 46. minutu susreta.

Foto: EPA

Trosar

Nije se Barnli predavao, pa je već u 54. minutu prednost anulirana, kada je sretni odbitak iskoristio Džoš Braunvil. Od tog momenta Arsenal ponovo preuzima kontrolu i vraća prednost na svoju stranu golom Vilijama Salibe u 57. minutu, odnosno uvećava je preko Oleksandra Zinčenka u 74. minutu. Činilo se da će gosti imati šansu da nešto urade, naročito nakon crvenog kartona koji je zaradio Fabio Viera u 83. minutu, ali je tim Mikela Artete odoleo i tako se održao u trci za prvo mesto sa Mančester sitijem.

Kad smo kod Mančestera, "crveni" deo tog grada je danas pratio meč svojih ljubimaca sa Lutonom, ali se kvalitetnog fudbala nisu nagledali.

Prava uspavanka odigrana je na legendarnom "Old Trafordu", a jedini pogodak na meču desio se u 57. minutu zahvaljujući Viktoru Lindelofu. Uprkos pobedi, neće se navijači "đavola" odobrovoljiti nakon teškog poraza od Kopenhagena 4:3 u četvrtom kolu Lige šampiona.

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija