• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.11.2023

14:46

Rastanak na pomolu: Do kada će Piksi voditi Srbiju? (ANKETA)

Starsportphoto

Fudbal

Rastanak na pomolu: Do kada će Piksi voditi Srbiju? (ANKETA)

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obavestio je danas javnost da će od 1. januara biti slobodan da razmatra ponude za posao i tako ostavio sumnju da planira odlazak iz državnog tima.

I danas da ode, većina će reći da je uradio dobar posao i da ima pravo da bira gde će dalje da radi. Tog marta 2021. godine, kada je preuzeo "orlove", nastupio je samouvereno, autoritativno i odmah ulio svima poverenje da će stvarno nešto veliko da napravi sa fudbalskom reprezentacijom Srbije. Krenuo je silovito, nije spuštao glavu ni pred kim, a motivacionim govorima umeo je da izvuče ono najbolje iz tima. Ostala je antologijska rečenica pred psolednju utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Portugala u gostima. Na pitanje koje je glasilo: "Ako se eventualno plasiramo u Katar...", Piksi je presekao novinara i jasno rekao: "Šta bre eventualno? Ljudi, mi moramo da idemo u Katar. Nema tu eventualno" rekao je tada Piksi i kupio celu naciju. Ako nekog i nije uspeo da ubedi u ono što radi, to je učinio pobedom u Lisabonu i direktnim plasmanom na Mundijal. 

Foto: Beta

 

Kako to obično biva, naišla je i loša epizoda, Srbija je eliminisana u grupnoj fazi takmičenja i potpuno je pšodbacila igrom i rezultatima. Još tada se dovodio u Pitanje Piksijev status. Provlačile su se nezvanično priče da je želeo da ode, da je pregovarao sa nekim klubovima i razmatrao da napusti Srbiju. Ipak, dobio je podršku, prihvatio je da vodi selekciju i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i polako se izdigao iz krize.

Sada, skoro godinu dana kasnije od te epizode, u trenutku kad mu lepo ide i kad ga mali korak deli od plasmana na Evropsko prvenstvo, Piksi je osetio da je trenutak da podseti naciju, ali i pošalje poruku svima onima koji bi mogli da imaju uticaj na njegovu odluku, da omn ima pravo da ode. Puno pravo, kao svaki slobodan čovek. Ističe mu ugovor sa Savezom i pravila jasno nalažu da je kao i svako drugi slobodan da traži novi posao. Ukoliko izbori plasman na Evropsko prvenstvo, a deluje da će to svakako uraditi, vodiće Srbiju u Nemačkoj i nakon toga će biti slobodan. Ipak, poravila nalažu da že poslednjih šest meseci moći da pregovara sa ostalima koji budu zainteresovani za njegove usluge. A to je već od 1. januara.

Postavlja se pitanje da li Piksi stvarno želi da ode ili možda želi odgovorne u Savezu da podstakne da mu ponude novi ugovor? A možda samo želi da pošalje svima poruku da ima pravo da bira i da niko nema pravo da pokuša u tome da ga spreči. 

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija