• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2023

12:50

Piksi na korak od rekorda! Ako padne Belgija, niko neće biti ispred njega!

Starsportphoto

Fudbal

Piksi na korak od rekorda! Ako padne Belgija, niko neće biti ispred njega!

Podeli vest

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi posle večerašnjeg duela s Belgijom (20.45) mogao bi da postane najuspešniji šef stručnog štaba "orlova".

Fudbalska reprezentacija Srbije igra prijateljski meč u  Luvenu protiv selekcije Belgije od 20.45. Ovaj meč nema takmičarski značaj, ali ukoliko "orlovi" stignu do trijumfa, Dragan Stojković Piksi će postati naš najuspešniji selektor od 1992. godine.

Susret protiv Belgije biće Piksijev 34. meč na klupi reprezentacije Srbije, ispred njega je samo Slobodan Santrač sa 43 utakmice. Biće potrebno još vremena našem selektoru da obori rekord legendarnog Sanija, ali večeras je u prilici da ispiše istoriju kada su pitanju pobede u vide procenata.

SAMO JE ANTIĆ ISPRED PIKSIJA

 

Radomir Antić je trenutno naš najuspešniji selektor. On je vodio Srbiju na 28 utakmica, ostvario je 17 pobeda, tri remija i osam poraza. To znači da je Antić pobedio u 60.71% mečeva kao kao glavni strateg reprezentacije.

Odmah iza njega je Dragan Stojković Piksi.  On je u 33 meča ostvario 20 pobeda, dok je sedam puta poražen, a odigrao je šest nerešenih mečeva. Njegov procenat u pobedama je trenutno 60.61%, a večeras je prilika da se to promeni.

Foto: Beta

Dragan Stojković Piksi

 

Piksi je već ostvario više pobeda od Antića, ipak vodio je reprezentaciju na više susreta, tako da je statistika još uvek na strani jednog od naših najuspešnijih trenera svih vremena.

Iza trenutnog selektora je Slobodan Santrač koji je trijumfovao u 60.46% mečeva, dok Slavoljub Muslin pobedio u 53.33% utakmica. 

Takođe, Piksi bi uskoro mogao postati prvi selektor koji je odveo selekciju Srbije dva puta uzastopno na veliko takmičenje. To ćemo saznati u nedelju kada će naša reprezentacija odmeriti snage s Bugarskom u Leskovcu, a "orlovi" je dovoljan remi kako bi se to ostvarilo.

DA LI PIKSI OSTAJE NA MESTU SELEKTORA?

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obavestio je danas javnost da će od 1. januara biti slobodan da razmatra ponude za posao, što nagoveštava mogući rastanak. 

Piksi je jedini selektor koji kompletirao sa reprezentacijom dva kvalifkaciona ciklusa, a reakcije na njegovu izjavu su odmah počele da se gomilaju.

Među prvima se javio njegov predhodnik  Ljubiša Tumbaković koji je u izjavi za "Informer" rekao da Dragan Stojković mora da ostane na klupi Srbije.

Foto: Starsportphoto

Ljubiša Tumbaković

 

- Ne bi trebalo dozvoliti da Piksi ode. On ne da može, nego mora da ostane ako mislimo na dobrobit reprezentacije. Mnogo je važno imati kontinuitet u radu, a on je koliko-toliko u tome uspeo. Vezaće dva velika takmičenja, nećemo biti samo posmatrači, imaćemo za koga da navijamo. Piskijeva uloga u svemu tome je velika, hajde da konačno počnemo da vodimo računa o ljudima koji rade dobro - ističe Tumbaković.

Selektor Srbije nije više pričao na ovu temu, sada je fokus na utakmicu sa Belgijom, a zatim na veoma bitan okršaj s Bugarskom.

- Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti  veoma interesantna za gledanje - rekao je selektor Dragan Stojković Piksi za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Ostaje da sačekamo i da vidimo kako se situacija odvija i koliko dugo će Dragan Stojković Piksi biti glavni strateg "orlova".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15