• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2023

09:37

Ovo odavno nismo videli kad igra Srbija! Kvote na dan meča sa Bugarima!

Starsportphoto

Fudbal

Ovo odavno nismo videli kad igra Srbija! Kvote na dan meča sa Bugarima!

Podeli vest

Najbolji fudbaleri Srbija apsolutni su faviriti protiv Bugarske u poslednjem kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo (15.00, RTS).

Iz Grupe G Mađarska je već otišla u Nemačku, za preostalu ulaznicu bore se Srbija i Crna Gora. "Orlovi" imaju dva boda više i bolji međusobni učinak u duelu sa "bivšom braćom“, što znači da im je dovoljan i bod.

"Orlovi" su apsolutni favoriti pred utakmicu u Leskovcu. Svetske kladionice su već otpisale Bugare i dale su kvotu na pobedu Srbije od 1,2. Kvota na remi je sedam, a na trjumf komšija čak 17. Nije na odmet pomenuti da  kvote na duplu šansu, odnosno 1X variraju od 1,03 do 1,05 što jasno govori o tome koliki su "orlovi" favoriti. Priznaćete, odavno kladionice nisu bile ubeđene u pobedu našeg tima kao sada.

 

Foto: fss.rs

 

 

Najviše šansi da prvi pogodak na meču postigne ima Aleksandar Mitrović, naravno! Kvota na našeg napadača je 3,5, dok je šest na Dušana Vlahovića, a sedam na Dušana Tadića. Ako želite da se kladite na tačan rezultat kvota 5,8 je na pobedu "orlova" od 2:0, a 6,5 na trijumf od 3:0.  

Nagrada od UEFA za plasman na EP iznosi 9,5 miliona evra, igrači će dobiti 40 odsto što znači da će međusobno podeliti 3,8 miliona evra. Međutim, s obzirom na to da Srbija na smotri najboljih fudalera Starog kontinenta nije igrala od 2000. godine, novac ne može da se meri sa plasmanom na šampionat.

Ne sme niko da pomisli, niti igrači, da će biti laka utakmica. Biće teška i zahtevna. Igramo protiv ekipe koja je rasterećenja, i to može da bude opasno, ako ne shvatite ozbiljno. Ako ste došli do takve situacije u kojoj smo mi, a to je da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Takvu šansu ne pomišljamo da propustimo. Neću preterati ako kažem gledajući učešće na Evropskim prvenstvima, sigurno istorijska utakmica za nas, za ovu generaciju igrača. Puno smo pričali i analizirali. Koliki je to značaj za fudbalsku Srbiju, za njih i karijere, za njihova imena. Treba biti oprezan u svakom slučaju, ali verujemo da uz veliku podršku sa tribina, pošto pretpostavljam da će stadion biti pun, da se odužimo na najbolji način i završimo kako želimo - poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu u Leskovcu.

Ovo je potencijalni sastav Srbije za duel sa Bugarima (3-4-2-1): V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Kostić, Gudelj, Lukić, Živković - Tadić, Đuričić - Mitrović. 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Želeli bismo da slavimo u miru! Porodica Đokić iz Severne Mitrovice: Bez obzira na nemaštinu, Vaskrs dočekujemo kako tradicija i običaji nalažu
Politika

Želeli bismo da slavimo u miru! Porodica Đokić iz Severne Mitrovice: Bez obzira na nemaštinu, Vaskrs dočekujemo kako tradicija i običaji nalažu

Porodica Đokić, koja je početkom rata 1999. godine izbegla iz Šipolja nadomak Južne Mitrovice, svoj novi život započela je u Severnoj Mitrovici. Petar i Dosta su sa dve ćerke i sinom ostali na Kosmetu. Iako žive od Petrove penzije i Dostine socijalne pomoći Vaskrs će, kako kažu, dočekati onako kako tradicija i običaji nalažu.

05.05.2024

10:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija